A Nébih törölte a tüzifa híredtések 70%-át

Közzétette: Admin 2018. február 14. szerda  | Hozzászólás

A netes hirdetések jelentős részében valószínűleg lopott tűzifát árulnak vagy az eladók próbálják valamilyen trükkel megkárosítani a vevőket.

A Nébih szakemberei a Jófogáson megjelenő tűzifahirdetéseket ellenőrizték, elsősorban a hirdetők azonosíthatóságát és a hirdetések valóságtartalmát vizsgálták.

Ha valahol találtak jogszabálysértés, és azt a hatóság felszólítása ellenére nem szüntették meg, vagy a jogsértés annyira súlyos volt, a Nébih kezdeményezte a kifogásolt hirdetés törlését, amelyről az oldal üzemeltetői intézkedtek.

Az első, célirányos ellenőrzés eredményeként 54 tűzifahirdetést kellett haladéktalanul eltávolítani az oldalról, amely a vizsgált reklámok körülbelül 70 százalékát jelentette.

A magas arány arra enged következtetni, hogy az internetes hirdetések jelentős részében a megvételre kínált tűzifa valószínűleg lopott vagy a hirdetők jogszerűtlen módszerekkel, a vásárlók megkárosításával igyekeznek azt elsózni.

A Nébih a jövőben is rendszeresen ellenőrzi az elektronikus és írott formában megjelenő hirdetéseket. A hatóság a kisebb mulasztások esetében ezután is észszerű toleranciát tanúsít, a súlyosabb jogsértések azonban a hirdetések törlésén túl komolyabb szankciókat vonnak maguk után – ígérik. Azt nem közölték, itt pontosan milyen szankcióról lehet szó.

A Nébih jótanácsai a biztonságos tűzifavásárlásról itt olvashatóak.

címkék: tüzifa

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu