Németországban van Bud Spencer strand? :O Hogy mii?

Közzétette: Admin 2018. február 14. szerda  | Hozzászólás

Rengeteg látnivaló és érdekes hely akad az ember útjába, ha külföldre utazik vagy költözik, alig győzi szelektálni a sablonos célpontokat. De ha megpróbálunk elvonatkoztatni a vár-kastély-múzeum giccsparádétól, egész fura dolgokra lelünk. Mi például a Wikimapián szoktunk szokatlan helyek után kutatni, általában gyors és meghökkentő eredménnyel. Itt van például Lommatzsch (figyelem, egy, a németben is ritka ötöshangzó, szláv-szorb eredettel, simán hangsúlyos cs-nek ejtendő!), Meissentől úgy 15 km-re, ahol a mára már sajnos bezárt Terence Hill Strand üzemelt.

lomm

 

1998. május 16-án, egy nagyobb felújítás után, az újranyitáskor vette fel a strand a híres színész nevét. Nem volt véletlen a választás, a "kis Terence" családja, akit akkor még inkább kis Marionak szólítottak, 1943-ban költözött ide, hogy az olasz apa, Girolamo Girotti a Schering AG-nél (ma a Bayer AG része) dolgozhasson vegyészként. Édesanyja, Hildegard Girotti (leányként Thieme) egyébként német volt, drezdai lány, így kerültek Szászországba.

1947-ben a család visszament Olaszországba, a lommatzschiak pedig csak a tévében juthattak hozzá a szükséges Terence Hill-adagjukhoz évtizedeken át. Ennek az ínségnek vetett véget a strand felújítása - egy időre. A 2011-es nyári szezon után ugyanis hatósági közbenjárásra az önkormányzat bezárta a strandot. 2013-ban alakult egy fürdőegylet, akik teljes tervvel rendelkeznek az újranyitásra.

HA VALAKI SZERETNE BESZÁLLNI, ÉS VAN ÖTLETE, HONNAN, HOGYAN KÉNE ELŐTEREMTENI AZ ÉVES KB. 24.000 EURÓNYI VESZTESÉGET, KERESSE ŐKET BÁTRAN!

A színész tud a keresztapaságáról, sőt, a megnyitáskor el is látogatott a „saját” strandjára, ahogyan ebben a 2015-ös híradórészletben látható:

Aki esetleg Lommatzschban jár, semmiképpen se hagyja ki a házat, ahol Girottiék laktak. Könnyű megtalálni a városka egyetlen körforgalmánál, a közelben pedig egy Terence Hill kocsma is működik.

Beköszönő posztunk helyszínén, a nem kevésbé sok mássalhangzót tartalmazó nevű Schwäbisch Gmündben egy Bud Spencer-strand található. A fentivel ellentétben ez jelenleg is üzemel (már eltekintve persze a téltől).

Az elnevezés itt sem légből kapott. Amikor a fiatal Bud Spencer, vagyis akkor még csak civil nevén Carlo Pedersoli még csak vízilabdázóként volt mérsékelten ismert, 1951 július 7-8-án egy Németország-Olaszország közötti úszóversenyen vett részt a városkában. Az ifjú Pedersoli, aki akkoriban egyetlen olaszként 59,8 másodperc alatt úszta meg a százméteres távot, ebben a számban ezúttal is győzni tudott. A közönség pedig annyira szívébe zárta, hogy 2011-ben, amikor a B29-es út egy jelentős részét a város alatti alagútba bújtatták, az önkormányzat által szervezett névadó-szavazáson Bud Spencer nyert. Na jó, ebben esetleg szerepe lehetett későbbi színészi munkájának is. 

Az önkormányzat azonban nem volt vicces kedvében, az alagút nem kapta meg a Bud Spencer nevet. Hogy a helyi polgárok mégse hányják villára a városvezetést, a helyi strandot, amelynek medencéjében anno a fiatal Carlo úszott, átkeresztelték Bud Spencer Badra. Persze az alagutat is Bud Spencer alagútnak hívja mindenki.

HA ARRA JÁR, FELTÉTLEN FÜRÖDJÖN EGYET, AZTÁN MESÉLJE EL NEKÜNK, MILYEN VOLT!
címkék: bud spencer

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu