Ezekkel a trükkökkel vernek át a gyorséttermek

Közzétette: Admin 2018. február 13. kedd  | Hozzászólás

Ezernyi kupon, jó áron mért olcsó kaja, aki gyorsétterembe jár, az azonnal kap némi betevőt, pedig ezeknek a giga cégeknek nem a szél hordta össze a profitot. Úgy verik át az átlag embert a gyorséttermek, ahogy nem szégyellik, íme pár látványos példa.

 

A gyorséttermek célja a profit, a pénzgyártás, és nem a gasztronómiai élmény. Ezért mindent bevetnek, minden fronton azért harcolnak, hogy még pár százalék nyereséget sajtoljanak ki az óriási emberetető gépezetből.

Csábító színek – A McDonald’s, Burger King és Pizza Hut színei nagyon hasonlóak. Miért? Mert a piros sárga árnyalatok hatására többet fogsz enni. A sárga szín hatására szerotonin szabadul fel, a piros pedig arra késztet, hogy gyorsabban egyél.

Minden tele van, látszólag. Egy mekis dolgozó szerint, amikor megtöltik krumplival a tasakot, azt alul össze kell nyomni, hogy úgy tűnjön, csordultig tele van. Egy hazai újság  tesztelte a magyar McDonald’s-ot, és kiderült: a kis krumpliból kispóroltak 10 grammot!

Ezen a képen például a mekis narancslé látható, amerikai méretek szerint a kicsi, és a közepes. Árban elég nagy az eltérés, egy dollár, de kiöntve már látszik, hogy mennyi pluszt kapnak azok, akik a nagyobbat veszik.

 

Menüben az átverés. James Gertie, a Chicago egyik külvárosában élő buszsofőr, aki beperelte a McDonald’s-ot, mert szerinte az étterem egyik menüje árverés. A sajtburgeres Extra Value Meals ajánlattal volt problémája, ami két sajtburgert, egy közepes krumplit és egy üdítőt tartalmaz.

A menü 5 dollárba és 90 centbe kerül, ami Gertie szerint pont 41 centtel több, mintha a két sajtburgert, a krumplit és az üdítőt külön-külön venné meg valaki.

A fotóktól csordul a nyál. A Meki bevállalta, és megmutatta 2012-ben, hogy mitől csábítóak az ételfotóik. A titok, hogy rengeteget melóznak vele, a sajtot hőlégfúvóval olvasztják, hogy tökéletes legyen, egy kenőkéssel kenik el, a szószokat fecskendővel rakják a rétegek közé. A fotózás utáni utómunkában kicsit javítanak a színeken, és leretusálják a zsömléről az egyenetlenségeket. A szendvicsek a fotózáskor talán még rosszabbul is néznek ki, mint élőben, mert azért, hogy szemből jól mutassanak, kicsit hátrébb kell tolni a felsőbb rétegeket.

 

 

 

címkék: gyors kaja

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu