A világ 10 veszélyes városa gondold át hova mész

Közzétette: Admin 2018. január 31. szerda  | Hozzászólás

Az utazás az új élményekről és az aktív pihenésről szól. Ahhoz azonban, hogy ez az idő felhőtlenül teljen, az útirány kiválasztásakor nem árt azt is figyelembe venni, milyen a közbiztonság a célországban.

A viszonyok ugyanis országonként nagyon eltérőek lehetnek. Általában a szegényebb helyeken nemcsak a nyomortelepek száma, de az utcai rablásoké is több. Persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy itt a turistákkal mindenképpen történik valami baj, de be kell látni, nagyobb a valószínűsége.

Veszélyes városok

Vannak olyan helyek a világon, melyeket jobb, ha a turista elkerül, vagy, ha mégsem, akkor fokozott óvatossággal viselkedik a környéken. Mutatunk egy sor olyan várost, ahol rossz a közbiztonság, ezért rizikós célpontoknak számítanak utazáskor!

1.) Caracas-ban, Venezuela fővárosában az egyik fő problémát a drogbandák jelentik. A gyilkosságok száma is igen magas, egy 2016-os adat szerint 100 ezer főre 120 gyilkosság jut évente.

Image #0

A szervezett bűnözés egyik fellegvára Rio de Janeiro. A brazil fővárost rengeteg turista meglátogatja, azonban sajnos több turisztikai látványosság is a favelák, azaz a nyomornegyedek közelében található, ezért fő az óvatosság.

Image #1

 

Kiugró a bűnözési ráta a dél-afrikai Fokvárosban, ennek egyik oka a szegénység. Bár sok turista felkeresi, mégis tanácsos, hogy este már senki ne induljon el egyedül.

Image #2

 

Guatemala fővárosában, Guatemalavárosban sűrűn fordulnak elő az utcán rablások, autólopások, de még a buszokat is megtámadják

Image #3

 

Mexikó legnépszerűbb turistaparadicsoma, Acapulco az évek alatt igazi pokollá változott. A drogkartellek és a kormány háborújában sajnos rengeteg civil vesztette életét.

Image #4

 

Az Amerikai Egyesült Államokban található St. Louis városában a gyilkosságok száma kimagaslik: az átlaghoz képest hússzor több gyilkosság történik itt, mint más amerikai városban.

Image #5

 

A Mexikóban található Ciudad Juárez nevű városból az évek alatt sokan költöztek el, mivel a drogháborúk és a gyilkosságok száma kiemelkedően sok.

Image #6

 

Kolumbia harmadik legnagyobb városa Cali, itt alapították meg a világ egyik leghírhedtebb drogkartelljét, a Cali kartellt. A drogkereskedelem még a mai napig folyik itt, emellett több városrész is van, amit kerülni kell.

Image #7

 

Salvador fővárosában, San Salvadorban sem túl jó a közbiztonság. Bár a bűncselekmények kevésbé érintik a turistákat, azért történnek itt is leszámolások a drogbandák és családok között.

Image #8

 

San Pedro Sula Honduras-ban található. Közbiztonságilag a világ egyik legveszélyesebb városa, a helybéliek számára normálisnak számít, ha egy holttestet látnak az utcán, nyilatkozta egyszer az egyik angol lapnak egy ott élő tinédzser

Image #9

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu