Megölte majd a vonat alá dobta a magyar lányt

Közzétette: Admin 2018. január 29. hétfõ  | Hozzászólás

Modena — Zsigereiben van az ölés – ezt mondta Olaszországban kivégzett testvére, M. Arietta (†24) gyilkosáról Ferenc. A fiatalember vérfagyasztó részleteket mesélt a magyar lánnyal Modenában végző C. Pasqualéról (50). A kint prostituáltként dolgozott Arietta holttestére a helyi vasútállomáson bukkantak rá: először felmerült, hogy a fiatal vonatbaleset áldozata lett, de kiderült, hogy életét a rendőrök által már jól ismert szadista férfi oltotta ki: megpróbálta kirabolni a lányt, majd, akár egy rongybabát, a száguldó vonat elé lökte.

A közelben tartózkodó prostituáltak látták a történteket, ők vezették el a zsarukat a férfihoz, akit a térfigyelő kamerák felvételei és a mobilja koordinátái alapján azonosítottak. Kiderült, hogy a Szardíniá­ról származó C. 23 évet ült rács mögött egy brutális bűntett miatt. 1994-ben ítélte el a bíróság, miután megtámadott egy idős asszonyt. A férfi megpróbálta kifosztani szépkorú áldozatát, majd elrabolta, kegyetlenül megkínozta, végül pedig kivégezte a nőt. A gyilkosságért kapott börtönbüntetéséből három évvel ezelőtt szabadult. Miután kiengedték, raktári munkásként dolgozott.

 

Arietta családtagjai összetörtek a lány halálhírére.

– Múlt csütörtök délután rendőrök érkeztek. Azt mondták, a testvérem egy vonatbalesetben elhunyt – emlékezett Ferenc. – Először azt hittük, hogy a csütörtök reggeli milánói vasúti katasztrófáról van szó: gyorsan megnéztük az áldozatok fényképeit, de egyik sem a testvérem volt! Nem sokkal később derült ki, hogy Arietta már szombaton meghalt, és nem baleset, hanem gyilkosság áldozata lett. Mi úgy tudjuk, hogy hidegvérrel végzett vele ez az ember: kirabolta, majd megfojtotta őt, a holttestet pedig azért vetette a vonat alá, hogy így tüntesse el a gyilkosság nyomait, és szerencsétlen balesetnek álcázza kegyetlen tettét. Nem tudjuk, hogy hol tart a nyomozás, hogy melyik verzió az igaz, és hogy mi történt valójában szegény testvéremmel! A kinti követségnél hét végére ígértek tájékoztatást, de még nem kaptunk semmilyen információt! Haza szeretnénk hozni Arietta testét, amint lehet, hogy búcsút vehessünk tőle! – tette hozzá könnyeivel küszködve a férfi.

C. Pasquale (50) korábban 23 évet ült gyilkosságért /Fotó: Facebook
 
 

Az Il resto del carlino című helyi lap szerint a gyilkosság gyanúsítottja most azért harcol, hogy szabadlábon védekezhessen. Kerestük a külügyminisztériumot, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Költséges a hazahozatal

Külföldről holttestet hazaszállítani nagyon költséges. A holttestet dupla koporsóban kell szállítani, amely fémből készült, a belső rétegnek légmentesen kell záródnia. A magyar állam nem finanszírozza a külföldön elhunyt állampolgárok hazahozatalát. A szállítás ára 750 ezer forinttól akár milliós összegre is rúghat.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu