Hat magyar égett halálra a thaiföldi horrorhotelben

Közzétette: Admin 2018. január 25. csütörtök  | Hozzászólás

Pattaya — Nem csupán a tragikus ételmérgezést szenvedett és a sokkba belehalt Tibor története az egyetlen szörnyűség, amely magyar turistákkal történt a thaiföldi J­omtien Palm Beach Hotelben: a szálloda alig három évtizedes történelmét 21 évvel ezelőtt már beárnyékolta egy szörnyű tragédia, amelynek többek közt ugyancsak magyar áldozatai voltak.

1997. július 11-én a reggeli órákban riasztották a tűzol­tókat a Royal Jomtien Ho­telhez, miután a szálloda konyháján felrobbant egy gázpalack, megölve ezzel a személyzetet. A tűz gyorsan terjedt az épületben. A tragédiában akkor 91 e­mber vesztette életét, köztük hat magyar, aki a vakációját töltötte a hotelben. A tragédiát akkor apró figyelmetlenségek sorozata okozta: egy konyhai alkalmazott nem zárta el egy sima háztartási gázpalack szelepét, a fellobbanó lángok pedig a földszinti helyiségekből villámgyorsan terjedtek a luxusszálloda felső szintjei felé. A fél napig tomboló lángokból sokan drámai módon próbáltak menekülni: voltak, akik a tűzhalál elől az emeletekről a mélybe vetették magukat, legtöbben a lángok és a mindent elborító füst miatt vesztették életüket.

 

Az 1997-es tragédia részletei már ismertek, az azonban továbbra is rejtély, hogy mi okozta pontosan a magyar turista halálát múlt pénteken. A férfi a barátaival halételeket fogyasztott, ami után néhány órával rosszul lett, majd a kórházban életét vesztette.

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a magyar csoport több tagját egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták és ellátták őket, majd elhagyták a kórházat. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak.

Ami pedig a továbbiakat illeti, dr. Györei Péter büntetőügyvéd szerint először az elhunyt családja ügyvédjének kell megkeresnie a szállodát, hogy peren kívül megegyezzenek. Ha ez nem sikerül, akkor egy helyi ügyvéd segítségével indíthatnak keresetet, ami a nemzetközi gyakorlat szerint a húszmillió forintot is meghaladhatja, ám akár évekig is elhúzódhat. Úgy tudjuk, a férfi rokonai közt egyelőre nincs napirenden a jóvátétel kérdése.

Az elhunyt barátai ugyanakkor a pattayai rendőrséghez fordultak, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy az eljárás megindításáról csak a boncolási jegyzőkönyv elkészülte, vagyis a halál okának megismerése után döntenek. Az ételmérgezés és az ételallergia más megítélés alá esik – mondta lapunknak a Külügyminisztérium.

Tele hassal késik a rosszullét

Lehetséges, hogy azért nem rögtön lett rosszul az illető, mert nem éhgyomorra ette a halat. Ha üres a gyomra, azonnal jelentkeznek volna nála a tünetek az első falatot követően, a későbbi rosszullétét okozhatta más étel, amit akár az előző napi vacsora folyamán fogyasztott – magyarázta a Blikknek dr. Bense Tamás orvos.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu