Azonnal műteni kellett Balázst

Közzétette: Admin 2018. január 22. hétfõ  | Hozzászólás

Budapest — Gyulladt vakbelével kellett operálni a Rádió 1 műsorvezetőjét. Sebestyén Balázs (40) műtéte jól sikerült, jobban van, de leghamarabb csak kedden kerülhet újra adásba.

Állapotáról ő maga számolt be hivatalos Facebook-oldalán, ahova még egy képet is feltöltött a magasba emelt lábáról.

– Nézzétek, milyen szép kompressziós harisnyám van! Nincs annál szebb, mikor még délelőtt otthon játszol a gyerekeiddel, este pedig azonnal műteni kell egy begyulladt vakbél miatt. Úgyhogy kórházban – jelentette betegágyáról a műsorvezető, akinek kiírása alá záporoztak a kommentek jobbulást kívánva. Sokan nem értették, miért a lába van bekötve, ha vakbéllel műtötték. A kompressziós harisnya azonban a beavatkozás utáni kialakulható trombózist gátolja meg. Balázs óriási teniszrajongó, így nem véletlen, hogy erre is utalt.

Ezt a képet posztolta a műsorvezető: a lábán viselt kompressziós harisnya a trombózis elkerüléséhez kell /Fotó: Facebook

– Eljátszottam párszor a gondolattal, hogyha Fucsó játszik Rogerrel (Fucsovics Márton és Roger Federer teniszmeccse – a szerk.), milyen jó lenne ágyból nézni. Van egy kínai mondás, miszerint: „ne kérd, mert megkapod”. Vigyázzatok, mit kívántok magatoknak – üzente követőinek Balázs, aki még lábadozása közben sem vesztette el a humorérzékét. Szüksége is lesz rá, társai, Vadon Jani és Rákóczi Feri valószínűleg egy ziccert sem hagynak ki ma reggel a betegségét illetően. Persze, nem biztos, hogy sokáig élvezhetik majd a hatalmat, Balázs ugyanis hamarosan visszatér.

– Kedden szerintem már találkozunk adásban – írta posztjában a rádiós.

Lapunk megkereste a Balázsékat sugárzó Rádió 1-et is.

– Balázs valóban jelezte, hogy kedden szeretne visszatérni a műsorba. Ezt a döntést teljes mértékben rá és az orvosaira bízzuk, a legfontosabb, hogy teljesen felgyógyuljon. A hétfői adást Rákóczi Feri és Vadon Jani vezeti majd, ahogy erre már többször is volt példa – válaszolta megkeresésünkre a Rádió1.

Életveszélyes is lehet, ha nem avatkoznak be

Dr. Ketskés Norbert a Blikknek elmondta, nem árt komolyan venni a panaszokat.

– A vakbél a bélrendszer egy jellegzetes része, ami be tud gyulladni, ennek a megoldása az esetek 99 százalékában műtét. Ez egy életveszélyes állapot, mert a gyulladás miatt a féregnyúlvány oldala kilyukadhat, aminek következtében a hasüregbe távozik a gyulladt váladék, ez pedig életveszélyes hashártyagyulladást tud okozni – magyarázta a belgyógyász. – Operálhatják laparosz­kópiával, amit a hasüreg egy ponton történő átfúrásával végeznek, de a leggyakrabban a jobb alhason, ferde irányú 4–10 centiméteres bemetszésen keresztül távolítják el a gyulladt vakbelet. Előbbinél 3–5 nap a gyógyulási idő, utóbbinál akár tíz is lehet – mondta dr. Ketskés.

Forrás: www.blikk.hu

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu