Legszörnyűbb vidámparki balesetek:O

Közzétette: Admin 2018. január 15. hétfõ  | Hozzászólás

Egy vidámpark izgalmas hely a gyerekeknek és a felnőtteknek is, de elég lehet akár egyetlen rosszul rögzített csavar, vagy egy figyelmetlen alkalmazott, hogy a felhőtlen szórakozásból tragédia legyen. Összeszedtünk tíz sokkoló vidámparki balesetet.

Extrémhinta-baleset Várpalotán

Tavaly szeptember 3-án a Várpalotai Napokon egy 18 éves fiú húgával és anyjával ült fel egy 33 méter magas kalapácshintára. Egyszer csak a hinta felső szára eltörött, és az alsó szárhoz csapódott. Annak üléseiben ült a fiú családjával.

A hinta felső karja eltalálta a 18 éves fiú ülését, aki így kirepült a szerkezetből. Nyolc métert zuhant, és a járdaszegélynek csapódott.

A helyszínen újraélesztették, és kórházba vitték. Rajta kívül még két embert vittek el a mentők.
A 18 éves fiú súlyos koponyasérüléseket szenvedett, az orvosok akkor azt mondták, hogy 2% esélye van a javulásra. A fiú azóta viszont egyre jobban van, már egyedül eszik, és - igaz, kerekesszékkel, de - az udvarra is ki tud menni levegőzni.

A Guinness-rekorder hullámvasút

Az angliai Alton Tower vidámparkban található Smiler a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja. 2015-ben adták át, de azóta már kétszer le kellett állítani biztonsági okokból. Már az első évben baleset történt, a hullámvasút két kocsija egymásba rohant.

Az egyik kocsi ugyan üres volt, de több mint 80 km/h-s sebességgel ütközött a másiknak, amelyben tizenhatan ültek.

Az utasok beszorultak, négy fiatal pedig súlyosan megsérült

Egy korall okozta a halálát a vízi vidámparkban

Különleges trópusi halakkal úszhatnak a látogatók a flordiai Sea World medencéiben. Az 59 éves Keith Clarke is kipróbálta a különleges medencét 2009-ben.Csakhogy úszás közben egy korall megvágta a lábát, a férfi pedig sokkot kapott. 

 

A férfi sebeit ellátták, és már készült hazamenni, amikor a reptéren összeomlott a keringése. Térdtől lefelé amputálni akarták a lábait, de a férfi még ezelőtt meghalt.

Végzetes zuhanás az óriáskerékből

2002-ben egy 15 éves Down-szindrómás lány és édesanyja angliai kirándulásuk során ellátogattak a népszerű Gulliver parkba. Szerették volna kipróbálni az óriáskereket, de nem fértek be mindketten a kabinba, így külön ültek fel az óriáskerékre.

( A kép csak illusztráció)

Az alkalmazottak ugyan elmondták, hogy milyen biztonsági szabályok vannak a keréken, de egyik sem tudott jól angolul, így nem értették, hogy pontosan mit mondtak nekik.

A lány kihajolt a kabinból, hogy elérje az anyját, de kiesett, több mint 9 métert zuhant, és szörnyet halt.

A gyilkos hullámvasút

2008-ban Atlantában egy 17 éves kamaszlány a hullámvasúton ült, amikor leesett a kalapja. Leszállt a szerelvényről, és – bár hiába figyelmeztette egy tucatnyi tiltótábla - átmászott a kerítésen.

Megpróbálta kihalászni a kalapot a sínek közül, de abban a pillanatban ért oda a hullámvasút, és lefejezte a fiatal lányt.

Hat évvel később ugyanennél a vasútnál egy újabb baleset történt. Akkor a vidámpark egyik dolgozójának lábát vágta le a hullámvasút, amit ezután örökre elzártak a látogatók elől.

Az elszakadt tartókábel

2007. június 21-én a Kentucky állambeli Six Flags vidámparkban egy 13 éves lány súlyosan megsérült a Superman: Az erő tornya elnevezésű katapultálótorony-játékon. Alighogy elindították a játékot,  elszakadt az egyik tartókábel, ami a lányra tekeredett. A rácsavarodott kábelt a nyakáról ugyan sikerült levennie, de amikor a torony tetejére értek,

majd zuhanni kezdtek, a hurok a kamaszlány lábára esett, darabokra törte a bal combcsontját, és elvágta mindkét lábát.


Superman Tower of Power, Six Flags park, KentuckyFORRÁS: FLICKR.COM/CHRIS HAGERMAN

A kezelő hallotta a kábel szakadását, de már nem tudta megnyomni a vészjelzőt azelőtt, hogy a játék elindult. A baleset után lezárták a katapulttornyot, és nem sokkal később elvitték a parkból.

Egy halott és hét sérült Columbusban

Tavaly nyáron az Ohio állambeli Columbusban menet közben szakadt le a biztonsági szerkezet - amely az embereket a helyükön tartja - egy hintáról, a benne lévő emberek pedig kirepültek.

Az egyikük, egy 18 éves férfi 15 méterrel arrébb csapódott a földbe. Azonnal szörnyet halt.

A tragikus balesetben heten megsérültek, közülük hárman súlyosan. 

John Kasich, Ohio kormányzója akkor bezáratta az állam összes vidámparkját a biztonsági vizsgálatok idejére. 

Kilazult csavarok

A Mindbender Kanada egyik legizgalmasabb hullámvasútja volt. Egészen addig, míg 1986. június 14-én, a sárga hullámvasút negyedik kocsija kisiklott mielőtt megkezdhette volna a harmadik, és egyben utolsó hurkot, amelyen azonban nem tudott átlendülni.
Visszacsúszott, erősen kilengett, és a betonoszlopnak ütközött.

Az utasok ölében lévő tartórúd fölengedett,

és négy ember 7,6 méter magasból a földre esett. Hárman meghaltak, a negyedik utas pedig életveszélyesen megsérült.

19 embert kisebb sérülésekkel kezeltek a Misericordia Közkórházban. A nyomozás során megállapították, hogy
a bal kerék csavarja meglazult, és ez okozta a balesetet.Mielőtt 1987 januárjában a Mindbender újra megnyitott, a vonatokat átalakították. A régi négykocsis szerelvényekből háromkocsisakat csináltak - így tizenhat ember helyett csak tizenkettő fért el, és visszagurulás-gátló berendezéseket szereltek beléjük. Ezenkívül váll- és fejtámlákat is felszereltek.

A Nagy Göncöl

Az 1970-es évek legnépszerűbb hullámvasútja Angliában a Nagy Göncöl volt, egészen 1972. május 30-ig, amikor is egy végzetes baleset történt a híres vidámparki játékon.

Amikor a vonat elindult, a hátragurulást megakadályozó fék tönkrement, és így a kocsi vissza, az állomás felé kezdett gurulni.

A Nagy Göncöl, Battersea ParkFORRÁS: GETTY IMAGES/RAYMOND KLEBOE COLLECTION

A kezelő igyekezete ellenére a kocsi felgyorsult, a hátsó kocsi leszaladt a sínről, és átszakította a korlátot, míg két másik kocsi a korlátra zuhant.

A balesetben öt gyerek halt meg, és tizenhárman megsérültek.

Nem sokkal később lezárták és letakarták a Nagy Göncölt. A főattrakció nélkül a park gyorsan hanyatlásnak indult, és két év múlva be is zárt.

A kigyulladt szellemkastély

2004-ben egy New Jersey-i vidámparkban gyulladt ki a szellemkastély. A tüzet az egyik ott dolgozó gyújtotta, mert azt gondolta, hogy így mindenki megijed. Azzal viszont nem számolt, hogy egy pillanat alatt továbbterjed a tűz, és az egész épület leég.

Szellemkastély, Six Flags Great Adventure parkFORRÁS: SHUTTERSTOCK

Nyolcan bennrekedtek, és halálra égtek.

A szellemkastélyt csak ideiglenesen állították fel a vidámparkban, éppen ezért nem vonatkozott rá tűzvédelmi előírás sem.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu