Húsz éve nem találják megölt kislány gyilkosát

Közzétette: Admin 2018. január 15. hétfõ  | Hozzászólás

Az édesanyja a mai napig bízik benne, hogy elfogják a tettest, aki szerinte a városban él.

Húsz éve, 1998. január 14-én tűnt el az akkor hét éves Szathmáry Niki Gyulán. Reggel édesanyja kísérte el az iskolába, majd délután néptáncórán volt, onnan indult haza. Eltűnése után három évvel találtak rá egy nádasban a csontjaira. A gyilkosát azóta is keresik.

A kislányt sokan keresték, még az Interpol is foglalkozott vele. Arcát plakátokon, kamionokon, matricákon és gyufásdobozokon is kirakták, de hiába. Három év múlva, 2001 februárjában a nádvágók találták meg a csatornaparton azt a műanyag zsákot, amelyben a maradványai voltak. A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a gyerek csontjai voltak.

A mai napig nem derült ki, hogy ki ölte meg Nikit. Egy férfit, a korábban már emberölésért elítélt R. Mihályt gyanúsították a tettel. Ő a gyerek eltűnésének idején szabadlábon volt, majd később kettős emberölésért hazánkban először tényeleges életfogytiglanit kapott. Később, 2016-ban meghalt a Csillag börtönben.

A nyomozást a kislány ügyében 2002-ben szüntették meg, de ha van információ, akkor azt soron kívül vizsgálják.

Az édesanya, elmondta, hogy

"Minden év január 14-én végigsétálok Gyulán, szeretném, ha Niki ügye sosem merülne feledésbe. A nyilvánosság adhat esélyt arra, hogy a tettes végül lebukjon. Akárcsak a gyulaiak többsége, én is úgy érzem, hogy a gyilkos a városunkban él"

– mondta az anya korábban a lapnak.

Az édesanya és a vele együtt érzők idén is emléksétára gyűlnek össze vasárnap délután Gyulán.

szathmaryniki3 (Copy)

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu