Figyelem! Jön a hideg!

Közzétette: Admin 2018. január 10. szerda  | Hozzászólás

2-3 hét múlva itthon is érezni fogjuk az amerikai hideg hatásást!AZ abnormális tavaszi idő már nem tart sokáig! Ilyenkor mindig azt mondjuk, hogy meglesz ennek a böjtje és ez most fokozottan igaz, tényleg meglesz, ugynais jó eséllyel de is elér az abnormális amerikai idő, ahol már több áldozatot szedett a hideg! Sokan ki sem mozdulnak az otthonaikból úgy vészelik át a fagyos napokat! Nem egyszerű téli hidegről beszélünk, állatok fagynak meg a szabadban, ami eddig nem igazán volt jellemző, hiszen tökéetesen alkalmazkodtak a téli hideghez!

Az Amerikában pusztító fagyok január végén elérhetik Európát, ha nem is olyan nagy mértékben, mint a tengeren túlon.Itt azért nem kell számítani mínusz 30 fokos hidegre szerencsére, de erősen lecsúszik majd a hőmérő higanyszála, durva hideg lesz, nagyon nagyon fogunk fázni, különösen a mostani kellemes tavaszi idő után.

Így tartol az embertelen hideg most Amerikában :

Az Egyesült Államok keleti partvidékén olyan hideg van, hogy még a part közelébe sodródó cápák is halálra fagyhatnak – adta hírül a The New York Times című napilap.

Az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti szövetségi államaiban rendkívüli a hideg és sok helyütt eddig – és várhatóan továbbra is – rekord mennyiségű hó hullik. Elsősorban Illinois államban és Pennsylvaniában, valamint Ohio egyes vidékein 60-80-90 centiméteres hótakaró borítja a tájat. Erie városában például 155 centiméternyi hó hullott.

A keleti partokat a sarkvidék felől érkező hideg árasztotta el, és a meteorológusok arra számítanak, hogy a következő hetekben még fagyasztóbb hideg lesz. Ez – mint azt Greg Skomal tengerbiológus elmondta a The New York Times munkatársainak – veszélyes a tenger élővilágára is. A héten a massachusettsi Cap Cod környékén három rókacápa tetemére bukkantak. Kisodródtak a part közelébe, és ott megfagytak. A tudós szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a kopoltyúik. „Ezek a kopoltyúk nagyon érzékenyek és ha megfagynak, ez rövid időn belül az állat pusztulásához vezet” – mondta Skomal.

 


 

címkék: hideg tél

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu