A kisfiú, aki tökéletesen emlékszik egy előző életére

Közzétette: Admin 2015. június 25. csütörtök  | Hozzászólás

A hatéves kisfiú, Cameron Macaulay pontosan emlékszik az előző életére, melynek részletei szüleit is érdekelni kezdték.

 

 

A Glasgowban élő kisfiú kétéves korában kezdett beszélni arról, hogy ő nemrég még egy másik családdal lakott, akiket Robertsonnak hívtak. Pontosan leírta a környéket és a házat, amely skóciai Barra szigetén található.

Cameron állítása szerint egy egyszintes, fehér házban élt, ahol fekete-fehér foltos kutyájávalés testvéreivel játszott naphosszat. A háztól nem messze van a part, ahol repülőgépek szállnak le. A gyerek apja állítólag autóbalesetben halt meg, ami nagy törést jelentett számára. 

A kisfiú folyton mondogatta, hogy nagyon hiányzik anyukája és testvérei, ezért szeretne eljutni Barrára, ezért a szülők pszichológushoz vitték a gyereket. Dr. Karen Majors szerint Cameron nem úgy beszél ezekről a dolgokról, mint általában a többi, álmodozó gyerek, hanem konkrét részletekkel szolgál, amiken soha nem változtat: akárhányszor kell elmondania a történetét, mindig ugyanazt mondja, évek múltán is.

Dr. Jim Tucker a Virginiai Egyetem pszichiátere számos hasonló esetet gyűjtött össze, hogy segítsenek azoknak, akiknél a feledés fátyla átsejlik, s ezért nehezen dolgozzák fel, hogy új testbe kerültek. Ezek a kicsik általában 2-3 éves korukban kezdenek el beszélni korábbi életeik élményeiről, és mindig 6-7 éves koruk tájékán halványulnak el ezek az emlékek.

A történetről nemrég egy dokumentumfilm is készült, amelynek keretében sikerül megtalálni a gyakran emlegetett Robertson család egyetlen élő tagját is, Gillie Robertsont, aki már idős és elméletileg Cameron lánytestvére. Az ő fotóalbumában láthatjuk Cameront is az előző életében is.

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu