Számolja ki, hány évig fog tartani kapcsolata!

Közzétette: Admin 2014. március 13. csütörtök  | Hozzászólás

Az MSN brit leányvállalata egy kutatást rendelt be arról, hogy mitől függ, hogy egy párkapcsolat meddig tart. A tudósok a kétezer emberen elvégzett kutatás végén egy jó bonyolult képletet is megalkottak, aminek segítségével ki lehet számítani, hogy valószínűleg hány évig fog tartani az ön kapcsolata partnerével. A képletet a poszt alján részletezzük, a lényeg azonban az, hogy a legtöbb ember élete ötödik szexuális partnerét tartja a megfelelő párnak. A férfiaknak és a nőknek is pont a negyede mondta, hogy szerinte az a legjobb, ha partnerének 4 szexuális partnere volt őelőtte. Igaz, a férfiak további 21%-a szűz feleséget szeretne magának (azaz olyan nőt, ahol a korábbi partnerek száma nulla).

A kutatók azt tapasztalták, hogy mindkét nem szerint nagyon fontos a jó humorérzék – a férfiak és a nők is ezt hozták ki a legfontosabb vonzó tulajdonságnak, aminek a másikban meg kell lennie. Klisé, de a kutatás szerint igaz, hogy a nők az intelligens férfiakra buknak, a férfiak pedig a szép nőkre, és a férfiak számára a jó szex is fontosabb. Fontos még egy kapcsolatban, hogy ki mennyire tartja fontosnak a pénzt és mennyire az őszinteséget, illetve az sem mellékes, hogy a partner kijön-e anyósával-apósával, illetve hogy szeretnének-e a szerelmesek közös gyereket. Ilyesmikből áll össze a képlet, alább találja a leírást, hogy hogy kell kiszámolni a kapcsolat várható hosszát (alább az L betű jelöli). Vegyen elő papírt-ceruzát-számológépet, és készüljön fel, hogy önnek és partnerének a fenti dolgok fontosságát kell majd egytől ötig pontoznia!

A képlet:

L = 8 + 0,5Y - 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J - 0,3G - 0,5(Sm - Sf)2  + I + 1,5C

Így kell kiszámolni lépésről lépésre:

  1. Valamiért a 8-as számból kell kiindulni. Ehhez kell hozzáadni az Y érték felét, ahol az Y azon évek számát jelenti, ahány évig ismerték egymást a partnerével, mielőtt egymásba szerettek volna.
  2. A P betű a korábbi szexuális partnerek számát jelenti, mindkét fél összes partnerének számát, összeadva. Ezt kell megszorozni 0,2-del (azaz elosztani öttel), és kivonni az előző pontban kapott értékből. Azaz: minél több korábbi partner volt, annál valószínűbb, hogy emellett a személy mellett sem sikerül majd megállapodni.
  3. Azt, hogy mi mennyire fontos, ebben a számításban 1 és 5 közötti értékkel kell megadni, az 1 azt jelenti, hogy egyáltalán nem fontos, az 5 azt, hogy nagyon fontos, a 3 közömbös. A Hm az az érték, hogy a kapcsolatban a férfi szerint milyen fontos az őszinteség. Ezt a számot 0,9-del kell megszorozni és hozzáadni az előző pontban kapott értékhez.
  4. Az Mf azt jelenti, hogy a nő szerint milyen fontos a pénz a kapcsolatban. Ez megint 1-5-ig valamennyi, meg kell szorozni 0,3-del, és hozzáadni az előző pontban kapott értékhez.
  5. Most mondja meg mindkét fél, hogy milyen fontos számára a jó humorérzék. A két fél pontszámát adják össze, ezt jelenti a J betű (értéke 2 és 10 között lesz nyilván), és ezt a J-t kell hozzáadni az előző pontban kapott értékhez.
  6. Na és milyen fontos a két félnek a külső? A két fél 1-5-ig terjedő értékelését össze kell adni, ez lesz G, ezt meg kell szorozni 0,3-del, és kivonni az előző pontban kapott értékből.
  7. Milyen fontos a szex? A férfi pontszámából (Sm) ki kell vonni a nő pontszámát (Sf), a különbséget el kell osztani kettővel (azaz megszorozni 0,5-del), és ezt az egészet négyzetre kell emelni, azaz meg kell szorozni önmagával. Ami kijött, azt ki kell vonni az előző pontban kapott értékből.
  8. Milyen fontos, hogy a partnerem kijöjjön a szüleimmel? Erre a kérdésre is 1 és 5 közötti pontszámot kell adnia mindkét félnek, a két pontszámot össze kell adni (I), és ami kijött, azt hozzá kell adni az előző pontban kapott értékhez.
  9. Az utolsó lépésben a gyerekek fontosságát kell értékelni, a két fél pontszámát összeadni (C), és az így kapott számot először meg kell szorozni 1,5-del, majd hozzá kell adni az előző pontban kapott értékhez. Ami így kijött, az az L, azaz a kapcsolat várható hossza években.

A képlet majdnem ugyanez egyébként azonos nemű pároknak is, csak náluk az őszinteséggel és a pénzzel kapcsolatos lépéseket ki kell hagyni, és persze mindegy, hogy a szex fontosságánál melyik fél értékéből vonják ki a másik fél pontszámát – a négyzetre emelés miatt úgyis pozitív szám jön ki:

L = 8 + 0,5Y - 0,2P + 2J - 0,3G - 0,5(S1 - S2)2 - I + 1,5C

 

 

forrás: velvet.hu

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu