Álommeló: elefántbébiket ápol a fiatal nő

Közzétette: Admin 2014. március 07. péntek  | Hozzászólás

Élelem mellett szeretetre is vágynak az Afrikában elárvult elefántbébik. Rachel Murton biológus meg is adja nekik, de arra is vigyáznia kell, hogy eközben a kétszáz kilós ormányos óvodások össze ne nyomják.

Az orvvadászok Afrikában a mai napig válogatás nélkül gyilkolják az elefántokat. Rengeteg kilőtt tehén után marad árva elefántbébi. A kicsikre a természetben a biztos halál vár.

 

Egy angol lány, Rachel Murton az elefántkölykök megmentésére tette fel az életét. A szerencsétlen sorsú kis or­mányosokat hosszas táplálás és tanítás után vezeti vissza természetes környezetükbe. A bio­ló­gusdiplomával rendelkező gondozó 2008-ban nyitotta meg Zambiában a világ első és ez idáig egyetlen elefántóvodáját. Rachael szerint ezek a súlyos traumát átélt állatok rengeteg törődést és türelmet igényelnek, és persze napi huszonnégy órás felügyeletet.

– Sosem gondolok arra, hogy ez a munka milyen nehéz, mert minden percét szeretem – nyilatkozta a Daily Mailnek a lány, majd így folytatta: – Sokszor persze veszélyes is, főleg amikor egyszerre négy „baba” rohan felém reggelente. Én vagyok a pótmamájuk, és mindegyikük első akar lenni az ölelésben. Ezek az állatok pár hónapos korukban már kétszáz kilót nyomnak, szóval nagyon óvatosan kell mozognom a környezetükben, nehogy bajom essen a nagy szeretetben, amit mindenáron ki akarnak mutatni.  

címkék: elefánt

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu