Egy igazán sokkoló kampány: Nem itt, de most történik! Durva!

Közzétette: Admin 2013. december 23. hétfõ  | Hozzászólás

Az Amnesty International egy civil szervezet, mely világszerte az emberi jogokért küzd több mint 3 millió tagjával és támogatójával. A szervezet célja, hogy „kutatásokat végezzen és cselekvésre ösztönözzön annak érdekében, hogy megakadályozza és megszüntesse az emberjogi visszaéléseket, és igazságot vívjon ki azoknak, akiknek a jogai csorbultak”. Mostani sokkoló kampányukkal Németországban hívták fel a járókelők figyelmét a világ történéseire.

Nem itt, de most történik! – figyelmeztetnek az Amnesty International körülbelül egy hónapja elhelyezett plakátjai Zürich utcáin.

A kampány arra hívja fel a járókelők figyelmét, hogy míg a világ boldogabbik felén a mindennapjainkat éljük, másutt gyermekkatonák harcolnak, emberek éheznek, ártatlanokat kínoznak és ölnek meg kegyetlen módon. A kétszáz speciális plakát a környezetébe tökéletesen illeszkedő háttérrel sokkoló jeleneteket, erőszakot, kiszolgáltatottságot jelenít meg a világ különböző emberlakta területeiről, olyan hatást keltve, mintha mindez ott helyben történne, és csak egy üveglap választaná el a szemlélőt és a plakát szereplőit egymástól.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu