Valószínűleg kártérítést fizetnek a mozdonyvezetők

Közzétette: Admin 2018. február 14. szerda  | Hozzászólás

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője szerint hétfőn meghallgatták a két vonatvezetőt és nem tagadták a felelősségüket.

Valószínűleg anyagi kártérítést kell fizetniük azoknak a dízelmozdony-vezetőknek, akik miatt múlt szerdán egymásba rohant két karbantartást végző szerelvény a 2-es metró vonalán – közölte az InfoRádióval a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

Gulyás Attila szerint az összeg nem lesz magas, mert nagyon régi pótkocsikról van szó, melyek könyvértéke közelít a nullához, a munkásszállító szervizkocsiban azonban, amelybe a szerelvények belecsapódtak, nagyobb kár keletkezett.

Az anyagi kár felmérése folyamatban van. Fegyelmi vizsgálat folyik az érintettekkel szemben, hétfőn meghallgatták a dolgozókat, a fegyelmi határozat napokon belül várható – tájékoztatott a szakszervezeti vezető.

A rendőrség is vizsgálatot folytat az ügyben, melynek valószínűleg bírósági ügy lesz a következménye. Gulyás Attila szerint a mozdonyvezetők nem tagadták felelősségüket.

A szakszervezeti vezető elmondta: a helyszínt már a baleset napján reggel hét órára helyreállították, a rendőrségi intézkedés befejezésére és a hatóság engedélyére kellett várni. A megrongálódott szerelvények javításra készültek, most kiselejtezik őket, a sérült szervizkocsit pedig megjavítják – tette hozzá.

 

címkék: metró

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu