Nemzeti hős egy vakmerő holland tehén

Közzétette: Admin 2018. február 14. szerda  | Hozzászólás

Nemzeti hős és közösségimédia-sztár lett egy vakmerő holland tehén

Hollandia új sztárja pár hét alatt nemzetközi hőssé nőtte ki magát és az internetezők szerint a szabadság új szimbóluma. És egyébként egy tehén, aki a Hermien névre hallgat.

 

Az állat úgy tett szert a hírnévre, hogy mikor a gazdája fel akarta rakni egy teherautóra, hogy azzal a vágóhídra szállítsa, Hermien nemet mondott a dologra és megszökött. Ez hat héttel ezelőtt történt, a tehenet azóta nem sikerült elkapni. Az állat beköltözött a közeli erdőbe, csak ritkán lehet látni, ám egy videót így is sikerült összerakni róla, ennek köszönhetően pedig sztár lett a közösségi médiában. A fotóját és történetét egyre többen kezdték el megosztani, a népszerűsége pedig még a holland királyi családhoz is eljutott.

AZ EGYKORI HOLLAND KIRÁLYNŐ, BEATRIX VEJE A TWITTEREN SZÓLÍTOTTA FEL A KÖVETŐIT ARRA, HOGY FOGJANAK ÖSSZE VELE ÉS MENTSÉK MEG HERMIENT. BÁR A TEHÉN LÁTHATÓLAG JÓL ELVAN AZ ERDŐBEN, RENGETEG ADOMÁNY JÖTT ÖSSZE ARRA, HOGY HA MÉGIS SIKERÜL BEFOGNI, AKKOR SE A VÁGÓHÍDON KÖSSÖN KI, HANEM EGY IDŐS TEHENEK SZÁMÁRA FENNTARTOTT FARMON.

Egy helyi állatorvos is nyilatkozott a szabadságharcos tehén ügyében és megnyugtatta a közvéleményt, hogy nem kell Hermien életéért aggódni, hiszen elég élelmet talál magának a fák között. Sőt, arra is javasolt egy megoldást, hogyan lehetne elkapni anélkül, hogy nyugtatólövedékkel terítenék le. „Egy tehenet elég egyszerű előcsalogatni, csak más tehenek kellenek hozzá. Ha teheneket lát, automatikusan hozzájuk fog csapódni, ennyire erős ezekben az állatokban a csordaösztön – idézi a szakembert az NL Times.

Ezt az elméletet egy másik elszabadult tehén esete is megerősíti. Hermin szökése előtt pár hónappal egy lengyel tehén hagyta el az otthonát. Ő, időközben már új barátokra is lelt, egy csapat vadon élő bölényhez csapódott és a legfrissebb információk szerint még mindig velük él. Őt láthaja ezen a fotón:

címkék: tehén

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu