Azért gyilkoltak, hogy halottakkal közösüljenek 18+++

Közzétette: Admin 2018. február 13. kedd  | Hozzászólás

Öt olyan történet következik, amelyben gyilkosokat a halottakkal való szexuális kapcsolat vonzotta. Van köztük olyan, akinek annyira hiányzott halott szerelme, hogy kiásta és tartósította földi maradványai, a legtöbbjük viszont egyszerűen azért ölt, hogy utána szexelhessen a tetemmel.

1. Több mint száz halottal fajtalankodott

Hogyan is kerülhetne holttestek közelébe az, aki nekrofíliában szenved? A legegyszerűbb módja, ha halottasházban vállal munkát éjjeliőrként. Ezt tette Kenneth Douglas is,

aki 1976 és 1992 között legalább száz halottal fajtalankodott.

A rendőrség az egyik boncmester feljelentése alapján indított vizsgálatot. Az orvos ugyanis észrevette, hogy az egyik halott lábai rendellenes pózban állnak, és frissen rászáradt spermát is talált a combokon és a hason.

A boncnok ezután DNS vizsgálatot kért, Douglas pedig azonnal lebukott. Amikor a többi, hűtőben lévő holttestet is megvizsgálták, kiderült, hogy azokat is meggyalázta a férfi. Douglast ezek után vették őrizetbe. Mindent bevallott. Azzal indokolta a tettét, hogy alkohol és drog hatása alatt állt, máskor meg skizofréniát tettetett. Közölte,

egy hang azt mondta neki, hogy vegye le a nadrágját és szexeljen a halottal.

 

A bíróság végül 2008-ban három évre ítélte, amiért megölte és megerőszakolta Karen Range-t. A férfi csak a gyilkosságot vallotta be, azt tagadta, hogy közösült volna a holttesttel. Később, a vizsgálatok során kiderült, hogy valóban megerőszakolta a nő holttestét.

Az őr felesége egyébként már többször is jelentette a férfit a hullaház vezetőségénél, amiért a férje gyanúsan viselkedett, és minden hajnalban émelyítő hullaszagot érzett rajta.De hiába jelezte a férfi főnökeinél a furcsaságokat, akkor senki sem vette őt komolyan.

2. Különös kapcsolat

Akadt olyan gyilkos, akinek elsősorban nem az volt a célja, hogy fajtalankodjon egy holttesttel. Carl Tanzler amerikai radiológus volt, és 1930-ban találkozott a 22 éves Maria Elena Milagro de Hoyos-szal. Egymásba szerettek, de a felhőtlen boldogság nem tarthatott sokáig.

A nő tuberkulózist kapott, ami akkoriban halálos volt.Carl mindent megtett, hogy meggyógyítsa a szerelmét, de a nő meghalt.

A férfi nem tudta feldolgozni a veszteséget, ezért két évvel később, 1933 áprilisában betört a Key West temetőbe és egy játék kocsin elvitte Elena holttestét.

Mauzóleumot rendezett be az otthonában, hogy ott helyezze el a holttestet, amit huzalokkal rakott össze. A halott nő szemét műanyaggal helyettesítette, bőrét viasszal kente be, a fejére pedig a nő igazi hajából készített parókát helyezett.A testet szőnyegekkel tömte ki, és folyamatosan beparfümözte. Szerenádként a nő kedvenc spanyol zenéjét játszotta, mert Carl úgy vélte, hogy a nő lelke így közel kerül hozzá

 

A férfi többször is lefeküdt halott szerelmével. Hét éven keresztül élt a holttesttel, mígnem 1940-ben Elena rokonai és a rendőrök rá nem jöttek, hogy mit művel.

Carlt letartóztatták és a bíróság előtt kellett felelnie, de időközben a bűncselekmény elévült, ezért szabadon távozhatott a férfi. Elena holttestét egy jelöletlen sírba temették el újra, nehogy megismétlődjön a morbid eset.

MI áll a bizarr vágy hátterében?

Egy nekrofil hajlamokkal rendelkező ember számára nincs annak jelentősége, hogy az áldozat még meleg-e vagy sem, beállt-e a hullamerevség, vagy sem, és esetleg oszladozik-e a test.

„Ez egy szexuális perverzió. Parafília, szexuális deviancia, igazából mind a három fogalom ugyanazt jelenti. Azért deviancia, mert átlép egy határt és abnormális szexuális magatartásnak gondoljuk mi szakemberek. Ahogynincsen kölcsönös szexuális örömszerzés lehetősége sem a nekrofíliánál.Egy semleges tárgy vagy egy semleges test, akár a halott okoz szexuális kielégülést a másiknak." - magyarázza Makai Gábor, klinikai szakpszichológus, majd hozzáteszi, hogy a holttest ezeknek az embereknek tulajdonképpen tárgyként funkcionál és mivel a halottakkal való szex szerez csak kielégülést a nekrofíliában szenvedőknek, egyfajta függőség alakul ki bennük.

Ha egy szexuális töltetű tárgy örömet szerez, akkor abban az ember képes megrekedni. És szexuális tartalmat nyer valami, aminek semmi köze a szexualitáshoz. Ez azért deviancia, mert ennek semmi köze a szexualitáshoz"- teszi hozzá.

Makai Gábor szerint szét kell válaszatni a kéjgyilkosságot és a nekrofíliát, hiszen a kettő nem ugyanaz. Egy kéjgyilkos a gyilkossággal a nemi aktust helyettesíti, és az ember megölése megegyezik számára a kéjérzéssel.

Vagyis a nemi aktus az áldozattal vagy a halottal nem okoz neki kielégülést. Nagy valószínűséggel a torzult patológiás személyiség szerveződés következménye az, hogy például pszichopata az illető, súlyos személyiségzavarban szenved, és mondjuk képes ölni- magyarázza a szakember.

3. A magyar sorozatgyilkos

A nekrofíliához vonzódó emberek nem mindegyike gyilkos, a hangsúly nem azon van, hogy öljenek.

De általában az, akire jellemző a nekrofília, nem azért öli meg az illetőt, nem ez a fő kiváltó ok, hogy utána a holttesttel fajtalankodjon, vagy szexuális kielégüléshez jusson. A fókusz egy többszörösen meghökkentő, megdöbbentő cselekedeten van. Összességében a nekrofil nem feltétlenül gyilkos, de a kettő nem zárja ki egymást.

- mondja MakaI Gábor. 

A pedofil, nekrofil, leszbikus magyar sorozatgyilkos

Jancsó Ladányi Piroska 1953 nyarán találkozott első áldozatával. Törökszentmiklós határában legeltette a teheneket a 11 éves kislány, akit később felismert, amint a helyi zöldségesnél állt sorban krumpliért. Piroska odalépett hozzá és

elhívta magához, majd megölte, levetkőztette a holttestet, és kielégítette szexuális vágyait.

A többi áldozatánál is hasonló módszert alkalmazott: a házukba csalta, és megfojtotta őket, majd az élettelen testekkel fajtalankodott. A holttesteket mindig a háznál lévő kútba dobta. Az egyik, 13 éves áldozatával kapcsolatban ezt írták a nyomozati jegyzőkönyvbe:

 

Jancsó Ladányi Piroska ötödik áldozata egy 17 éves lány volt, akivel 1954 tavaszán ismerkedett meg. A két lány leszbikus kapcsolatot folytatott, de Piroska attól tartott, hogy kiderül, mi is zajik köztük.Hogy a titkos kapcsolat valóban titkos maradjon, végül megfojtotta a 17 éves lányt. Az ő holttestével nem fajtalankodott, de csak azért, mert úgy látta annak nemi szervéből, hogy beteg volt.Jancsó Ladányi Piroska 1954. szeptember 2-án bukott le, amikor meg akart fojtani egy nőt, de nem járt sikerrel. Balázsi Istvánné elmenekült és feljelentette a rendőrségen. A járőrök kimentek a házhoz, amit később rendkívül koszosnak írtak le. A házban egerek és férgek voltak mindenütt, de egy-egy helyiségben emberi ürüléket is találtak. Házkutatást végeztek, melynek során először a meggyilkolt lányok ruháit találták meg, majd egy fémlemezzel letakart aknában a holttesteket is.

A vízben és az iszapban hónapok óta oszladozó maradványok rendkívül rossz állapotban voltak.

Piroskát letartóztatták. Bár a nyomozás elején képbe kerültek szovjet katonák is, nekik „hirtelen Moszkvába kellett utazniuk”, így már csak a lányra, és az édesanyjára, Borbálára koncentráltak a rendőrök. Piroska beismerte a gyilkosságokat, és azt is megindokolta, hogy pontosan miért követte el azokat:
Szégyelltem bevallani azt, hogy elferdült nemi igényem kielégítése végett öltem meg a lányokat, ezt ma is nagyon szégyellem- mondta el Jancsó Ladányi Piroska.

A bírósági tárgyalásán a lány anyja többek között ezt mondta róla:

„Mindég azon volt, hogy másokat megüssön, másoknak fájdalmat okozzon. Ilyenkor, mikor egy-egy gyereket megütött, látszott rajta, hogy meg van elégedve magával.”

Azt is hozzátette, hogy Piroska szerette a nyers húst, és, hogy a hozzájuk került kutyák és macskák valahogy mindig elpusztultak vagy eltűntek rövid időn belül.A bíróság Borbálát bűnrészesség miatt életfogytig tartó börtönre, lányát, a sorozatgyilkost pedig halálra ítélte. Jancsó Ladányi Piroskát 1954. december 12-én a szolnoki börtön udvarán felakasztották. Testét a szolnoki, Kőrösi úti temetőben temették el a régi ravatalozó mögötti árokban. Az 1950-es évek végéig ide kerültek, egy jelöletlen sírba a „nem keresztényi” halállal halt emberek: öngyilkosok és gyilkosok.

4. Halott nagyanyjával fajtalankodott a kamasz fiú

Egy 17 éves fiú nővérével együtt nagyanyjuk házában lakott Berettyóújfaluban. A fiú elhidegült a család többi tagjától, leginkább azért, mert az idős nő folyamatosan részeg volt és veszekedett a fiúval, aki nem tanult és nem dolgozott, így aztán nem járult hozzá a költségekhez sem. A fiú agresszíven viselkedett, többször megütötte a nővérét és a nagyanyját, amikor kifogásolták, hogy él, vagy amikor felhánytorgatták neki, hogy éjszaka üvölteti a zenét. Ez vezetett el a gyilkossághoz.

A fiú 2006. augusztus 4-én át akarta vinni a nővére hifi berendezését a saját szobájába, amit nagyanyja nem engedett neki. Mivel szóval nem tudta meggyőzni, tarkón vágta a fiút.A tinédzser ezen annyira feldühödött, hogy megütötte a nagyanyját, aki nekiesett a cserépkályhának. Ezután még kétszer belerúgott a földön fekvő asszonyba, és az arcába könyökölt. Aztán pénzt követelt tőle, de a nő nem adott neki, ezért a fiú kivett az asszony pénztárcájából 13 ezer forintot. Csakhogy kevesellte a pénzt, többet követelt. Amikor nem kapott többet, nagy erővel megütötte a nő hasát és mellkasát, majd elment.

Késő este ért haza: a nagyanyja már halott volt. A 16 éves fiú ekkor úgy döntött, hogy közösül a holttesttel.
A fajtalankodás után feltúrta a szobát, és letörölgette az ujjlenyomatait, hogy betörésnek álcázza a gyilkosságot. De mielőtt kiment a szobából, még megtaposta a holttestet. Ezután még két napig a házban aludt. A rendőrök a barátnőjénél fogták el, augusztus 6-án.

A fiú elismerte azt is, hogy 2005 májusában megtámadott és kirabolt egy 65 éves férfit, mert pénzt akart szerezni.A debreceni Nagytemplom mögött hátulról fejbe rúgta áldozatát, aki elvesztette az eszméletét.Ezután kifosztotta. Elvette tőle a gyűrűit, az óráját, és a pénztárcáját is. Összesen 36.500 forintnyi értéket szerzett a férfitől. 2008-ban a bíróság tizenhárom évre ítélte a fiatalkorú fiút. 2010-ben, amikor betöltötte a 21-et, a fiatalkorúak börtönéből átkerült a fegyházba.

5. A csatornában találták meg a gyerekek maradványait

A gyerekek könnyű prédái lehetnek egy olyan gyilkosnak, aki fajtalankodni szeretne áldozatai holtestével.Az Új-Delhiben élő Surender Kolit 2006 december végén tartoztatták le, amikor kiderült, hogy legalább 19 embert meggyilkolt.A férfit poligráfos vizsgálatnak is alávetették, igazságszérumot és agyműködés-vizsgáló berendezést is bevetettek ellene. Végül mindent bevallott. Új-Delhi szegénynegyedében, Nithariban rabolta el áldozatait, akiknek többsége gyerek volt. Édességekkel és csokoládéval csalogatta őket a házhoz, ahol megölte őket. Azután fajtalankodott a holttestekkel. Ezek után

általában kivágta és megette a belső szerveiket.

A férfi először egy négyéves kislánnyal végzett, akinek a máját fogyasztotta el, de szinte azonnal kihányta. A maradványokat feldarabolta és lehúzta a WC-n. 

A korábban szállodai szakácsként dolgozó Koli egyedül követte el a gyilkosságokat, és azt mondta, hogy a munkaadója, Moninder Singh Pandher nem tudott semmiről.Pandher otthonának közelében lévő csatornában viszont egy kibelezett holttestet találtak.A férfi kihallgatása során kiderült, hogy a gyilkosságokhoz ugyan tényleg nem volt köze, de arra használta a férfit, hogy prostituáltakat hajtson fel neki.

A csatorna átkutatásakor további emberi maradványokra bukkantak. A legtöbbjükből csak a koponyájuk, végtagcsont és pár ruhadarab maradt.

A sorozatgyilkos gyomorforgató tetteiről a szakpszichológus így vélekedik:

Lehet, hogy ugyan a parafilia megjelenik, de mondjuk skizofrén volt. Hallucinált, kóros téveszméi voltak, aminek következménye, hogy megbomlik az elme, tehát a skizofrénia, mint ennek a következménye, hogy elmosódik a realitás érzete és bizarrá válik a magatartása. Itt nemcsak személyiségzavarról van szó, hanem nagyon súlyos, és kóros elmeállapotról. Halmozódik ez a bizarr magatartás. Eszik a holttesttől, vagy lefagyasztja, és esetleg később megfőzi

- mondja Makai Gábor, aki azt is hozzáteszi, hogy ennél az esetnél, akárcsak Jancsó Ladányi Piroskánál, előbb gyilkolt a nekrofil és csak azután közösült az áldozataival. Annak, hogy utána evett-e a testből, vagy sem, semmi köze a nekrofíliához. Ez csak egy megbomlott elme cselekedete, ami racionális ésszel leírhatatlan, elképzelhetetlen és felfoghatatlan.

 

címkék: gyilkosság

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu