Havazni fog a hétvégén, később -10 fok is lehet

Közzétette: Admin 2018. február 09. péntek  | Hozzászólás

Pénteken az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult lesz az ég, gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Az ország nagyobb részén döntően felhős idő lesz, de elsősorban a Dunántúl keleti felén, főként délelőtt hosszabb időre is kisüthet a nap. A változó irányú szél mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 °C és -4 °C között alakul, de nyugaton a gyengébben felhős, havas körzetekben több fokkal is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között várható.

 

Szombaton közepesen, illetve erősen felhős területek egyaránt lehetnek. Napsütésre a legnagyobb esély az Észak-Dunántúlon van. A felhős tájakon néhol hószállingózás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 °C és -4 °C között valószínű, de hóval borított, kevésbé felhős tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 °C és +5 °C között alakul.

Vasárnap közepesen, illetve gyengén felhős időre van kilátás, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 °C és -6 °C között valószínű, de a hóval fedett, kevésbé felhős tájakon -7 °C-ot, -10 °C-ot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között alakul.

 

címkék: időjárás

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu