Utolsó cselekedetével barátja életét mentette meg

Közzétette: Admin 2018. február 08. csütörtök  | Hozzászólás

Eszébe se jutott volna a tó közelébe menni, ha barátja bele nem esik a jeges vízbe.

Valódi hősként emlékeznek arra a 11 éves kisfiúra, aki barátja megmentése közben vesztette életét egy New York-i parkban kedden délután.

Anthony Perez és a 12 éves Juan Umpierrez épp a Queensben található Forest Parkban játszadoztak, amikor megtörtént a lehető legrosszabb: Juan alatt beszakadt a park tavának befagyott jege, ő pedig a fagypont közeli hőmérsékletű vízbe zuhant. Barátja, a 11 éves Anthony a parton állt. Nem késlekedett, azonnal a másik fiú segítségére sietett, akit sikerült is kihúznia - mindeközben azonban ő maga is a vízbe zuhant, ahonnan már nem volt képes kimászni.

Hiába érkezett segítség, mire a tűzoltók a partra húzták a kiskamasz Anthonyt, már nem lélegzett, és kórházba szállítása után sem tudtak rajta segíteni. “A másik fiút kihúzta, de saját magát nem tudta megmenteni” - nyilatkozta egy hatósági forrás a New York Postnak.

A fagyos vizek veszélyességét jól jellemzi, hogy az elmerült kisfiút kihúzni próbáló két tűzoltót is kórházba kellett szállítani, ahol hipotermia miatt kezelték őket.

Az elhunyt ifjú hőst a szomszédok barátságos, kedves fiúként jellemezték, aki gyakran segített másoknak.

A hatóságok ismételt figyelmeztetést adtak ki, melyben felhívták a lakosok figyelmét arra, hogy a város befagyott vizei nem biztonságosak, a jég bárhol beszakadhat és tragédiát okozhat.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu