A cica nem tudta kinyitni a szemét..

Közzétette: Admin 2018. február 07. szerda  | Hozzászólás

cover

Cotton - magyarul Pamut - egy macska, akire tavaly találtak rá, nagyon leromlott állapotban. Szőre gubancos és csúnya volt, testét paraziták borították, bőrbetegség miatt hullott a szőre, és mindene viszketett.

Ráadásul nem nyitotta ki a szemét, így mindenki meg volt róla győződve, hogy a cica vak, és soha senki nem fogja elvinni a menhelyről. Esélytelennek tűnt, hogy ilyen állapotban bárki is befogadja.

Gondos ápolás nyitotta fel a szemét

A macskát állatorvos kezelte. Megmosdatták, és megnyírták a szőrét. A floridai Animal Friends Project nonprofit alapítvány önkéntes dolgozója, Carmen Weinberg elmondta, hogy a cica továbbra sem nyitotta ki a szemét, így közlekedni is alig tudott, és nem szívesen mozdult ki a szabadba. Valami nagy trauma érhette, mert ijedt és visszahúzódó volt.

A gondos törődés miatt a kiszáradás és az alultápláltság hamar elmúlt nála, és később a szeretetteljes közeg hatására elkezdte nyitogatni és használni a szemét. A cica mára újra normálisan lát teljesen egészséges szemeivel, melyek egyike a gondozók nagy meglepetésére sárga, a másik pedig kék. Cotton most befogadó családra vár, de az átélt megrázkódtatások miatt csendes családot keresnek neki, ahol nincs más háziállat vagy kisgyerek. A cica különleges külseje miatt biztosan hamar sikerül neki gazdit találni. 

Image #0

Amikor egy bejelentés alapján megtalálták az elveszett macskát, nagyon rossz állapotban volt, fizikailag és lelkileg is.

Image #1

 

Gondozásba vették, de, mivel egyetlen egyszer sem nyitotta ki a szemeit, azt hitték, hogy vak a cica.

Image #2

 

Állatorvos kezelte a fertőzéseit és bőrbetegségeit. Gubancos szőre miatt Pamutnak nevezték el.

Image #3

A gondos ápolás miatt fizikailag helyrejött, végül a szemét is felnyitotta. Mindenki meglepődött, mert az egyik szeme sárga, a másik kék volt.

Image #4

 

A különleges szépségű cica helyrejött, és most befogadó családra vár. Olyat keresnek neki, ahol nyugalma lehet, mert még nem dolgozta fel a traumákat.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu