Azt hitte macskát talált..de..

Közzétette: Admin 2018. február 06. kedd  | Hozzászólás

A férfi felvette az egyik cicát és azonnal látta, hogy nem egy átlagos házimacska

1

 

Mivel nem tudta eldönteni, milyen állatfajról van szó, a férfi elvitte őket a ‘

2

 

Ez a cica fajta egy vadmacska, nagyon kevés él belőlük a világon. Eredetileg Közép-Ázsiában honos ez az állat.

3

 

Ez a macskafajta méretét tekintve ugyanakkora, mint egy házi macska. A lábai azonban rövidebbek, bundája dúsabb és az állat testfelépítés más.

4

 

Ennek a cicának szélesebb a pofája és a füle is eltérő.

Mivel a kiscicáknak nem volt anyjuk, a menhelyen bemutatták őket két cica mamának. Abban reménykedtek, hogy a cicusok majd befogadják őket és gondoskodni fognak róluk.

7966_600

 menhelyen dolgozók először nagyon szkeptikusak voltak. Nem tudták elképzelni, hogyan reagál majd a két cica a vadmacskákra. De szerencsére minden rendben volt. A cicák azonnal befogadták őket és meg is szoptatták a kicsiket.

5

 

Mindenki megszerette a vadmacskákat a menhelyen. Az állatok szépen fejlődtek, imádták a környezetüket. Hamar gyönyörű, önálló állatokká váltak. Ennek ellenére a munkatársak pontosan tudták, hogy egyszer vissza kell majd engedniük őket a természetbe, nem maradhatnak életük végéig velük.

7

 

Nem volt könnyű megválni tőlük, de a cicákat visszaengedték az erdőbe. Az első tél folyamán az állatok sokat veszítettek súlyukból.

8

 

Ezért a menhely munkatársai úgy döntöttek, befogják őket és az állatok a telet a menhelyen töltötték. Úgy tűnt, meg kell még szokniuk a hideg oroszországi telet. Mára azonban hozzászoktak az éghajlathoz és a hideg télhez és boldogok új környezetükben.

El tudjuk képzelni, mennyire meglepődhetett a gazda, mikor meglátta a cicákat a pajtában. De milyen jó azt tudni, hogy az állatok most megerősödve ismét szabadon élnek!

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu