Kivégzett 2 éves kisfiú

Közzétette: Admin 2018. február 06. kedd  | Hozzászólás

Ez a szívszorító fénykép mutatja azt a pillanatot, amikor James Bulger négyéves húga meglátogatja bátyja síremlékét, aki most lenne 27 éves. A lány virágot vitt a temetőbe apjával. Életében először járt itt, épp a gyilkosság 25 éves évfordulója előtt egy héttel.

 

- Nem akarom, hogy ennek a brutális gyilkosságnak a hátterében éljen a lányom. Szeretném, ha tudná, hogy mennyire szerettük ezt a gyönyörű kisfiút - hangsúlyozta az 51 éves apa, Ralph Bulger, aki azóta is folyamatosan kampányol azért, hogy a fia gyilkosai kerüljenek börtönben, mert minden gyerekre veszélyt jelentenek - számolt be róla a Mirror.

 

A bűnügy, ami sokkolta az egész világot

A liverpooli James Bulger mindössze 2 éves volt, amikor a két 10 éves fiú, Jon Venables és Robert Thompson 1993 február 12-én brutális kegyetlenséggel megyilkolta. Ezzel a két fiú vált a brit kriminalisztika történetének legfiatalabb gyilkosává.

A két életfogytiglanra elítélt kiskorút 8 évig börtönben tartották. 2001-ben új személyazonosságot és lakhelyet kapva szabadon engedték őket. Jon Venables 2010-ben, majd 2017-ben újra börtönbe került. Mindkétszer internetes gyermek pornográf tartalom birtoklása és megosztása miatt.

A másik fiú, Robert Thompson álnéven, azóta is köztünk él. A gyilkosok még mindig csupán 35 évesek.

A gyilkosság napján a 10 éves fiúk nem mentek be reggel az iskolába. A biztonsági kamera felvételein látszódott amint a liverpooli Merseyside üzletközpontban célpontot kerestek a kicsiny gyermekek között. Venables és Thompson elvitték Jamest egy hentesüzlet elől, amíg az anyja beugrott oda pár pillanatra. Az üzeltközpontból 4 kilométert gyalogoltak a gyerekkel Walton faluba. Útközben 38 későbbi szemtanú látta őket.

Kétszer meg is állították őket a járókelők, mert a kétéves elkezdett sírni és ütésnyom látszódott a homlokán. Azt mondták az érdeklődőknek, hogy James a kisöccsük és hazafelé tartanak. Ezután elvitték a kisfiút a Walton állomás vasúti sínjeihez, ahol megkínozták: festéket öntöttek a szemébe, kővel és téglával dobálták meg és egy vasrúddal fejbeverték. James megcsonkított, élettelen testét a sínek mellett hagyták, amit két nappal később találtak meg a hatóságok.

A gyilkosságot a szülők azóta sem tudták feldolgozni. Kapcsolatuk a tragédiát követően röviddel tönkrement. Mindketten új partnerrel élnek, és ezekből a kapcsolatokból a volt férjnél egy, a feleségnél pedig újabb kettő gyermek született.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu