Őrült kutatás: hajat növeszt a mekis krumpli

Közzétette: Admin 2018. február 06. kedd  | Hozzászólás

Japán kutatók áttörést értek el a kopaszodás megállításában és visszafordításában.

A szakemberek egy olyan szerről bizonyították be, hogy serkenti a hajhagymaképződést, amit a McDonald's egyik legnépszerűbb termékéhez használ - számol be külföldi források alapján a Foodyny.

Kellemes meglepetést, sőt igazi örömhírt szolgáltathat a McDonald's férfiak és nők milliónyinak. Japán kutatók ugyanis meglepő eredményre jutottak: a mekis krumplikhoz használt egyik adalékanyag (E 900) megállíthatja, sőt, visszafordíthatja a kopaszodást.

A gyorsétteremlánc krumplijához az úgynevezett dimetil-polisziloxánt használja, hogy ezzel akadályozza meg az olaj felhabosodását. A szakemberek friss tanulmánya szerint ez a szer nemcsak az olajnak tesz jót, hanem a hajkoronának is, mivel elősegíti a hajhagyma-csírák termelődését.

A kutatók az anyagot már sikeresen alkalmazták egereken és úgy vélik, az emberekre is jó hatással lehet. Jundzsi Fukuda, a Jokohamai Nemzeti Egyetem professzora nagy reményeket fűz a felfedezéshez. Példának említette a férfi androgén hajhullást, azaz a férfiak hormonális okok miatti hajvesztését, ami a középkorúak felét sújtja.

Forrás: www.blikk.hu

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu