Eddig tart a tavasz! Mutatjuk mikor jön a havazás!

Közzétette: Admin 2018. január 30. kedd  | Hozzászólás

Eddig tart a tavasz! Mutatjuk mikor jön a havazás!
 
A hét végére újabb lehűlés érkezik, péntek hajnaltól ismét havazhat.

Csütörtökön egy hullámzó frontrendszer közelíti meg térségünket, így főként az északi-északnyugati országrészben eredhet el már többfelé az eső, délebbre változóan, időnként erősen felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Hajnalban enyhe idő, 0-6 fokos minimumok várhatók, a csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, délen lesz a legmelegebb. Éjjeltől az Alpokalján havas eső, hó válthatja fel az esőt.

Pénteken fölöttünk lesz a hullámzó frontrendszer, sokfelé várható csapadék, a Dunántúl nyugati-északnyugati felén egyre inkább havas eső, havazás, máshol még eső. Az Alpokalján és a Bakonyban akár több centiméternyi friss hó is hullhat. 

A szél a Dunántúlon már északira-északnyugatira fordul, megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása, délután helyenként csak +1, +3 fokot mérhetünk. Ezzel szemben délen, délkeleten még 11-13 fokot is mutathatnak a hőmérők.

 

Téliesebb folytatás

hétvégére marad a szeles idő, szombaton a legfrissebb modellfutások szerint még vegyes halmazállapotú csapadékra, de egyre inkább havas esőre, hóra számíthatunk, majd napközben nyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Mindenhol jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legtöbb helyen 5 fok alatt maradnak a maximumok. Vasárnap az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, szeles, hózáporokkal tarkított időjárás jöhet.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu