8hónapos unokahúgát erőszakolta meg

Közzétette: Admin 2018. január 30. kedd  | Hozzászólás

Az indiai fővárosban történt a szörnyű eset, ahol egy 28 éves férfi megerőszakolta 8 hónapos unokahúgát. A kislányt súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba, de már túlvan a három órás műtéten.

Swati Maliwal, az indiai főváros Nőjogi Bizottságának elnöke felszólította Narendra Modi indiai miniszterelnököt az azonnali cselekvésre, a büntetőjogi szabályok szigorítására és a megfelelő erőforrások biztosítására.

„Mit lehet tenni? Hogyan nyugodhat Delhi azután, hogy egy 8 hónapos kisbabát brutálisan megerőszakoltak az ország fővárosában? Érzéketlenné váltunk, vagy egyszerűen elfogadjuk, hogy ez a sorsunk?” – mondta.

Indiában mindennapos a nemi erőszak, de ezeknek az eseteknek általában nincsenek következményei. 2012-ben kezdtek felforrni az indulatok, amikor egy csapat férfi erőszakolt meg a buszon egy 23 éves orvostanhallgatót.

Az eset következtében rengetegen vonultak utcára, követelve szigorításokat. A kormány szigorított is a nemi erőszak büntetési tételein, kirívó esetben akár halálra is ítélhetik az elkövetőt.

Ennek ellenére jelenleg is mindennaposak a nők, illetve a kislányok elleni erőszakos támadások. Sőt, a hivatalos statisztikák szerint 2016-ra 19 765-ra szökött fel a gyerekeket érintő nemi erőszaktételi ügyek száma, ami 82 százalékos növekedést jelent a 2015-ben mért adatokhoz képest.

Forrás: Index

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu