Hosszú Katinka: Nem állok készen a versenyzésre

Közzétette: Admin 2018. január 24. szerda  | Hozzászólás

A Borsnak szólalt meg először a decemberben kirobbant házassági válsága óta Hosszú Katinka, aki továbbra is maga alatt van. Egyértelmű, hogy a magánéletbeli problémái most már a pályafutására is kihatással vannak. A háromszoros olimpiai bajnok az év első antwerpeni pénzdíjas viadala után ugyanis a most hétvégén esedékes luxemburgi Euro Meet elnevezésű úszóversenyt is kihagyja. Az Iron Lady magához képest később kezdte a tréninget, ráadásul nem is edző-férjével, Shane Tusuppal készül. Segítsége akad, ugyanis edzőpartnere, a Miamiba is vele tartó Dudás Dániel most egyfajta trénerként is funkcionál mellette.

 

Hosszú a Borsnak kerek perec kijelentette, hogy jelenleg nincs jó formában © Bánkúti Sándor

– A formám nem az igazi, én pedig nem állok úgy rajthoz, hogy nem érzem tökéletes állapotban magam. Nem tudok félvállról venni egyetlen egy versenyt sem – tolmácsolta a Borsnak Hosszú Katinka szavait a sajtófőnök, Kiss Kinga. – A formába hozás időszakában a sérülés kockázata is jelentős, nem szeretnék hosszabb kihagyást emiatt.

Az igazsághoz tartozik, hogy az idő nem feltétlenül sürgeti Katkát, ugyanis idén a főverseny az augusztusi Glasgow-i Európa-bajnokság lesz. Ám valódi tréner nélkül felkészülni a kontinenstornára szinte lehetetlen, így lassan döntenie kell a bajai úszónőnek, hogy kinek az irányításával kíván edzeni.

– Nem tudom megmondani, meddig tart ez az átmeneti időszak, ahogy azt sem, mikor készül újra együtt a sikeres páros – ezt már a sajtófőnök mondta el a Borsnak.

LETASZÍTOTTÁK A TRÓNRÓL HOSSZÚT

A brit Adam Peaty és a svéd Sarah Sjöström lett a tavalyi év legjobbja az Európai Úszószövetség (LEN) szavazásán. Peaty megvédte 2016-os címét, Sjöström viszont először kapta meg az elismerést. A svéd úszónő sikere azt jelenti, hogy megszakadt Hosszú Katinka négy évig tartó uralkodása.

AZ EB ELŐTT KEZDŐDTEK A GONDOK

2017. december 13.: Shane nem kíséri el feleségét a rövid pályás Eb-re

2017. december 24.: Kiderül, külön töltötték a karácsonyt

2017. december 27.: A pletykák szerint válságba jutott a házasságuk

2017. december 29.: Katinka tudatja, valóban nehéz időszakon megy át a kapcsolatuk

2017. december 29.: A Zürichbe tartó repülőn látják Katinkát

2018. január 3.: Napvilágot lát, hogy Hosszú Miamiba utazott, de nem egyedül, vele tartott edzőpartnere, Dudás Dániel is

2018. január 5.: Katka egyedül kezd el edzeni

2018. január 8.: Először találkozik Shane és Katka a Duna Arénánál, de külön távoznak az uszodából

2018. január 11.: Mindketten megjelennek az Év Sportolója Gálán, de Shane előadása nem hoz békülést

2018. január 18.: Kiderül, Hosszú nem indul az év első viadalán, az antwerpeni Flanders Cupon

2018. január 22.: Az úszónő bejelenti, a luxemburgi versenyen sem vesz részt

Forrás: www.borsonline.hu

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu