Szökés az Alcatrazból: Meghaltak, de túlélték?

Közzétette: Admin 2018. január 24. szerda  | Hozzászólás

Máig rejtély, hogy az 1962-ben megszökött rabok vajon túlélték-e az Alcatrazból való menekülést.

John és Claence Anglin a rabtársukkal, Frank Morrissal 6 hónapot töltöttek azzal, hogy végrehajtsák a történelem egyik, hanem a legnagyobb szökését. Azonban soha nem derült ki, hogy a három rab élve kijutott volna a börtönszigetről. Legtöbben úgy vélik, hogy megfulladtak, azonban a holttestüket soha sem találták meg. A rejtély most talán végre megoldódhat, ugyanis előkerült egy levél, amiben azt állítja egy magát John Anglinek való személy, hogy testvérével együtt sikeresen kijutottak '62-ben a börtönből.

"A nevem John Anglin. 1962 júniusában a testvéremmel, és Frank Morrissal együtt megszöktem az Alcatrazból. Igen, túléltük mind, de nem sokon múlott." Anglin, már amennyiben valóban ő írta a levelet, 86 éves, és azt is leírta, hogy testvére 2008-ban hunyt el, majd rá 3 évre Morris is követte őt.

Frank Morris /Fotó: Northfoto

Arra is kitér, hogy feladja magát a rendőrségen, ha mindössze egy évet kell érte leülnie cserébe.

Mint ismeretes, Morris vezetésével hónapokon át ásták Anglinék az alagutat, amin keresztül kijutottak a celláikból. Amikor az őrök éjjel ellenőrizték a rabokat, azt vették észre, hogy az ágyakban nem ők, hanem párnákkal kitömött fejek fekszenek csupán.

A szökevények több mint 50 lopott esőkabátból rakták össze a menekülésre tervezett tutajukat, amivel a történtet szerint végül elhagyták a szigetet.

Claence Anglin /Fotó: Northfoto

redetileg egy negyedik rab, Allen West is velük tartott volna, azonban a szökés elején kiderült, hogy nem fér át a lyukon, így végül ő ott maradt, később nem vonták felelősségre, ugyanis együttműködött a rendőrséggel.

Spekulációk szerint, a tutajnak valahol Észak-Dakotánál kellett volna partot érnie, de erre soha nem derült fény.

John Anglin /Fotó: Northfoto

John Anglin /Fotó: Northfoto

címkék: Alcatraz, szökés, 1962

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu