Nem vették fel az egyetemre, aztán kiderült, ő a hercegnő

Közzétette: Admin 2018. január 23. kedd  | Hozzászólás

Eugénia (Eugenie) hercegnő felvételijét eredetileg elutasította a Newcastle-i Egyetem, de mikor rájöttek, ki is a felvételiző, mégis biztosítottak neki egy helyet az intézményben, legalábbis ezzel a gyanúperrel élnek páran.

A kérelmét azzal, hogy „nem elég jó”, egy olasz származású felvételiztető utasította vissza, akinek nem esett le, hogy a brit királyi család egyik tagjáról van szó. Eugénia ugyanis II. Erzsébet királynő unokája, édesapja pedig András yorki herceg.

 

A felvételiztető egyszerűen nem gondolta azt, hogy a királyi család tagjával nem kéne ezt tennie, de amikor az egyetem vezetősége rájött, mi történt, azonnal felajánlott Eugéniának egy helyet. Igaz, nem a rendes képzés keretein belül, hanem alternatív tanrendben.

Legalábbis ezzel vádolta az intézményt Dr. Martin Farr az egyetem történésztanára, egy királyi család-ellenes rendezvényen. Farr szerint reklámcélból részesítették a hercegnőt különleges elbánásban. A történész az egészről egy kollégájától hallott, akit viszont nem nevezett meg.

Eugénia a három éves képzését egyébként már befejezte 2012-ben, angol irodalmat, művészettörténetet és politológiát hallgatott. Több másik diákkal együtt élt egy lakásban, elég pozitív hozadékai voltak miatta az egyetemnek, mondta Farr, aki hozzátette, viszont sok tanuló eltávolodott a királyi családtól, hisz volt közöttük egy olyan diák, aki különleges elbánásban részesült.

A diploma után Eugénia egy online aukciós háznál helyezkedett el New Yorkban, majd visszatért Nagy-Britanniába, ahol egy kortárs művészeti galériában, a Hauser & Wirth-nél dolgozik immár két éve, idén az igazgatói posztra is pályázott – írta a Daily Mail.

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu