1 héten keresztül nem sminkelte magát a lány.

Közzétette: Admin 2018. január 09. kedd  | Hozzászólás

Sok nő számára a reggeli rutin alapvető része, hogy feldobjon magára egy kis sminket, ha mást nem is, legalább korrektort, alapozót vagy szempillaspirált. Gyakran ráadásul ez annyira nélkülözhetetlen részévé válik az életüknek, hogy vannak, akik nem szívesen mennek ki az utcára festék nélkül. Vagy, ha mégis, rosszul érzik magukat amiatt, hogy mindenkinek megmutatják természetes arcukat.

A smink azonban, bár ideiglenesen képes elfedni a kisebb-nagyobb hibákat, illetve szebbé tenni az arcot, hosszútávon igen rossz hatással lehet a bőrre. Ezért a szakértők igyekeznek arra buzdítani a nőket, hogy csak akkor fessék magukat, ha tényleg szükséges, és semmiképpen se feküdjenek le sminklemosás nélkül. Brooke Shunatonának viszont kivételesen nem a bőrgyógyásza vagy a kozmetikusa, hanem a párja javasolta, hogy hagyja el a make-upot.

Egy hétig nem sminkelte magát

A lány a szeme melletti melasmára kapott egy új krémet, ami csak hosszabb idő alatt szívódott fel rendesen, ezért reggelente azon bosszankodott, hogy várnia kell a sminkeléssel. Ekkor a párja csak annyit mondott: „Hát akkor ne fesd ki magad!” Brooke átgondolta a dolgot, és úgy döntött, megfogadja szerelme tanácsát, és egy hétig félreteszi a sminktáskáját

Az első munkanapon borzasztóan rosszul érezte magát, leginkább ahhoz hasonlította a helyzetet, mintha a kollégái meztelenül látnák, valójában viszont bátornak nevezték a kis kísérletért. Ő viszont másnap is kiborult, amikor programja lett volna, de nem dobhatta fel az arcát még egy kis rúzzsal sem. Viszont kapott egy bókot arra, hogy milyen szép és egyenletes a bőre, ami picit felerősítette az önbizalmát.

Smink nélkül a kísérlet első napján - balra -, illetve az utolsón - jobbra.

Tisztább bőr, fiatalosabb külső

A kísérlet negyedik napján a 24 éves lány szintén egy elismerő mondatot hallott egy pasitól, aki azt hitte róla, hogy 18 éves. A következő napokban egyre jobban megfeledkezett arról, hogy nincs rajta smink, és sokkal magabiztosabban merte vállalni a természetes arcát. A bőre fokozatosan egyre tisztább lett, ám, miután egy fotózás kedvéért egy-két órára kifestették, másnapra egyenetlenné, foltossá vált. Aztán újra felhagyott a sminkeléssel, így végül az utolsó napon ragyogó és tiszta bőrrel ébredt.

címkék: smink

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu