Durva módszerrel lopják tömegesen az iPhone-okat

Közzétette: Admin 2014. január 21. kedd  | Hozzászólás

A rendőrség által "Apple aratás" néven emlegetett módszer lényege: a nagy sebességgel haladó kamionokból menet közben lopják el a mobilokat és táblagépeket.

A közelmúltban Németországban egy tucatnyi menet közbeni iPhone-os szállítmányrablás történt. Az SG.hu beszámolója szerint az egyelőre tehetetlen rendőrség "Apple-aratásról" beszél és akciófilmhez hasonlítja a történteket: a nagy sebességgel haladó kamionokból iPhone- és iPad-készülékeket visznek el a tolvajok.

Az akciókra általában éjjel és nagy sebesség mellett kerül sor, ezért meglehetősen veszélyesek. Az egyik bejelentés szerint az elkövetők egy fémvágó szerszám segítségével távolították el a szállítmányt védő biztonsági reteszt – írja az SG.hu. Az esetek megdöbbentették nem csak a rendőröket, de a sofőröket is. Az egyes akciók általában csak néhány percig tartanak, és a vezetők többnyire semmit sem vesznek belőle észre.

Feltűnően olcsón árult lopott iPhone-t vagy bármilyen más mobilt egyébként nem szerencsés vásárolni, a szolgáltatók ugyanis az IMEI-szám alapján rendszeresen letiltják őket hálózatukról.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu