Ez elképesztő: megcsinálták a gondolatolvasó kamerát!

Közzétette: Admin 2013. november 22. péntek  | Hozzászólás

Manapság már nem túl nagy technikai bravúr olyan kamerát készíteni, amelyik automatikusan készíti a felvételeket, azonban az már igencsak figyelemre méltó, hogy mindezt a gondolataink alapján teszi.

Egy egészen különleges projekten, illetve kamerán dolgozik a japán Neurowear cég. Ez a felvevő ugyanis érzékeli azt, ha a viselőjének figyelmét felkelti valami, s azonnal veszi a látottakat.

Ez a bizonyos Neurocam nevű berendezés tulajdonképpen egy okostelefon és egy agyhullám-érzékelő kombinációja. Ez utóbbi a háttérben végzi a feladatát, a telefonra telepített algoritmus pedig analizálja a vett jeleket. Ha valami felkelti az ember érdeklődését, megváltoznak az agyhullámai, ennek megfelelően 1 és 100 közötti egész számmal osztályozza a rendszer azt, hogy mekkora is ez az érdeklődés.
Ha ez a pontszám meghaladja a 60-at, akkor a rendszer utasítja a telefon kameráját, hogy készítsen egy 5 másodperces felvételt, és persze azt mentse is el. A kézi üzemmóddal persze bármikor felülbírálható az automatizmus.

Egyelőre a Neurocamet azoknak szánják, akiknek a munkájához tartozik, hogy folyamatosan rögzítsék – az érdekesebb – látnivalókat, de a fejlesztők úgy gondolják, hamarosan az átlagos nagyközönség elé is kerülhet, s remélik, lesz rá kereslet.

 

 

 

www.hvg.hu

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu