Nyírségi Disznótoros Fesztivál

Közzétette: Admin 2018. február 16. péntek  | Hozzászólás

Nyírségi Disznótoros Fesztivál a jótékonyság jegyében

A magával ragadó hangulat, az ízek kavalkádja mellett ezúttal egészségvédő programot is támogat az 1. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és 17. Nemzetközi Böllérverseny, amatőr kolbásztöltőverseny és amatőr pálinkák vetélkedése.

Mindenki jó ügy mellé állhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat, ha 500 forintért tombolát vesz a fesztiválon. A bevételből a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány „Az öregedés méltóságáért” programját segítik. Az alapítvány idei célkitűzése, hogy az idős betegek ellátási körülményeit javítsák, és a hozzátartozók otthoni ápolással kapcsolatos ismereteit fejlesszék. Nagy értékű nyereményeket ajánlottak idáig fel a támogatók, például 120 ezer forint értékű fagyasztóládákat, 150 ezer forint értékű kerékpárt, így az össznyeremény értéke több mint egymillió forint.

 

16142557_1216264981762827_3989181008491987313_n

A majd két évtizedes múlttal rendelkező böllérverseny kinőtte a kereteit, ezért kétszer akkora területre, a Sóstói Múzeumfaluba költözik február 17-én. Idén is megtartják a hagyományos versengést a böllérek között, de lesz amatőr kolbásztöltő, valamint pálinkák versenye is. A skanzen falusias hangulatot árasztó miliője tökéletes lesz a megmérettetésekhez. A nem mindennapi eseményre már határon túli csapatok is jelezték részvételi szándékukat. A helyben készült disznóságok zsűri elnöke Szoboszlai Gyula mesterszakács, a pálinkáké pedig Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend Nagymestere lesz.

A hamisítatlan falusi disznóvágás, az egész napos dínomdánom fél hétkor nyitja meg kapuit. Az Árpád-kori falurészben kábítják, szúrják, perzselik és tisztítják a malacokat a csapatok, majd a saját portájukon dolgozzák fel. Gasztrojegy ellenében mindenki megkóstolhatja, vagy akár be is vásárolhat otthonra a megbízható, házias finomabbnál finomabb disznóságokból. A mesterségek műhelye mögötti filagóriában egy nagy kóstoló sátorban 3 csapattal is biztosítják a vendégek étkezését.

 

Természetesen, akik bulizni szeretnének sem fognak csalódni, hiszen a Malom előtti színpadon reggel 9.00-től este 19.30-ig folyamatosan mennek a változatos színpadi produkciók, koncertek. A 130 cm fölötti vendégek a jelképes 500 Ft-os belépőjeggyel így a régió legnagyobb, felejthetetlen élményekkel teli gasztro rendezvényén szórakozhatnak.

Készítse mindenki a gyomrát a hétvégi disznótoros fesztiválra!

 

Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület honlapján és a fesztivál facebook-oldalán folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu