Tragédia lett a vége a kutyát simogató jegesmedvét bemutató videónak

Közzétette: Admin 2018. február 15. csütörtök  | Hozzászólás

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=oUle-4E1qo

Mindenki emlékszik A kutyát simogató jegesmedvénél nem lesz ma cukibb című pénteki anyagunkra?

Aki netán nem, annak kedvéért elmeséljük, hogy egy bizonyos David De Meulles készített egy – azóta milliósnál is nagyobb nézettséget elérő – videót a kanadai Churchillben (Manitoba). Meglátta, hogy a jegesmedve a kutya felé közelít, nem tudta, mi fog történni, de fel volt készülve a legrosszabbra, beüzemelte a telefonja kameráját, és felvette a látottakat:

Mint látható, az állat nem tépi szét a kutyát, ellenkezőleg: simogatással kedveskedik neki, az pedig szemmel láthatóan örül a gondoskodásnak.

Eddig tartott a lelkeket megérintő, pozitív, álomszerű történet. Aztán jött a szomorú valóság.

CBC tudósításából kiderül, hogy a Charlie Ladoon tulajdonában levő területről azóta el kellett szállítani három jegesmedvét, mivel

egyikük megölt és megevett egy szánhúzó kutyát.

A védett állat éhes lehetett, ezért támadhatta meg a láncon tartott ebet.

Az volt az egyetlen nap, amikor nem etettük a kibaszott medvéket; az egyetlen éjszaka, amikor semmit nem tettünk ki nekik.”

– nyilatkozta Ladoon, aki kutyákat tart a területen, és némi pénzért mutogatja a turistáknak a szánhúzókat, és a környéken megjelenő jegesmedvéket. Utóbbiakat eteti is, ami a helyi szabályozás szerint szigorúan tilos, ugyanis a törvény rögzíti: védett állatokkal semmilyen kapcsolatba nem léphetnek az emberek. Ezért kellett a természetvédelmi szakembereknek a helyszínen talált másik két jegesmedvét elszállítaniuk.

A sors iróniája: az eredeti videóhoz tartozó leírásból kiemelnénk két mondatot:

„Ezek a kutyák nagyon boldogok”

„Nem kell mindenben negatívumot látni”.

 
 

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu