9 ország, ahol "hiánycikk" a nő

Közzétette: Admin 2018. február 15. csütörtök  | Hozzászólás

A listában szereplő országok többsége európai. Ez talán meglepő lehet, hiszen azt gondoljuk, hogy az öreg kontinensen, ha nem is minden, de majdnem minden rendben van. Egyre elterjedtebb a nemek közti egyenlőség gyakorlati megvalósítása, ám épp ez okozza sok országban azt, hogy a nők bizony kevesebben vannak.

Miért? A nők egyre ambiciózusabbak, karriert építenek, mobilabbak, szabadabbak, ezért gyakran utaznak. A munkájuk, a hobbijuk, az álmaik útján bizony sokszor szülőhazájuktól távol találják meg új otthonukat. Ezzel pedig nem is lenne baj, hiszen pont ez a modern kor szépsége; te döntheted el, hogy mit csinálsz, hol élsz. Ám nem szabad amellett elmenni, hogy az országok közti népvándorlás aránytalanságával borul a bili. Sajnos nem csupán a női egyenlőségre és a migrációra vezethető vissza a most következő országokban felborult nemek közötti arány. A fiú gyermek piedesztálra emelése a lánnyal szemben sajnos még mindig sok térségben eredményez legális és illegális abortuszt, valamint csecsemőgyilkosságokat.

Norvégia

A leggazdagabb európai országban bizony érdemes nőnek lenni. Nem csak azért, mert remek lehetőségeket kínál például a munka, vagy épp a gyerekvállalás tekintetében. Bizony, ebben a kis népsűrűségű, hozzávetőleg 5 millió lakosú országban kb. 12 ezerrel több férfi él, mint nő. Szóval itt kifejezetten kiváltságos helyzetben vannak a nők; kedvükre válogathatnak, a férfiak pedig mindet megtesznek, hogy az adott hölgy őket válassza

Izland

Ezt az érdekes országot elsőként a vikingek vették birtokba, akik ugye a mai Norvégia területén éltek. Anyaországukhoz hasonlóan itt sincsenek meg a megfelelő arányok, átlagosan 104 férfi jut 100 nőre. Ez nem is annyira vészes, ugye? Ám, ha a 330 ezres lakosságot vesszük alapul, és azt, hogy jóval kevesebben választják Izlandot új hazájuknak, már igencsak szembetűnő arányról beszélhetünk.

Kanada

Kanadában 250 ezerrel több férfi él, mint a nő. Bizony itt erős a nők részéről történő elvándorlás, pedig férfiasabb férfiakat keresve sem lehetne találni egy szakállas favágó típusnál. Mondjuk talán csak Norvégiában, de ugye ott se túl rózsás a helyzet. Szóval ha ebbe a 35 milliós országba utaznál, ne lepődj meg, ha magányosan sétáló férfiakba botlasz.

Ciprus

Igen, bár kedvelt üdülőhely, és sok külföldi dolgozik Cipruson, csak kevesen döntenek – legalábbis nők – úgy, hogy letelepednek, csökkentve ezzel a férfi arányt.

 

Törökország

Nem sokkal, de a férfiak itt is többségben vannak.

Kína

Kínában 34 millióval több férfi van, mint a nők. Ennek azonban pontosan lehet tudni az okát. Amikor bevezetésre került, hogy csak egy gyermek születhet családonként, a lány magzatokat sajnálatos módon legtöbbször elvetették, falvakban pedig az újszülött kislányokat egyszerűen megölték. A népesség növekedés vállalhatatlan volt, ami így valamelyest csökkent, ugyanakkor sikerült egy magányos országot megalkotni.

Finnország

Finnországban is több a férfi. Egy statisztika érdekes dologra mutatott rá; a vizsgált időszakban 256 ezer 25 és 54 év közötti férfinek nem volt párkapcsolata

Svédország

Talán az egyik legelfogadóbb, legegyenlőbb ország, ahol sajnos közel 15 ezerrel kevesebb nő él, mint férfi. Ez annak a fényében, hogy Svédország régóta nyitott kapukkal várja a máshonnan bevándorlókat, még döbbenetesebb.

 

India

Az ázsiai országban a 24 év alattiak körében 110 férfira jut 100 nő. A jövő nemzedéke tehát igen foghíjas. Összességében, az egész Délkelet-Ázsia térségben felfedezhető a szelektív abortusz, mely becslések szerint elérte, hogy ezekből az országokból közel 80 millió nő „hiányozzon".

 

Bár sok ország van, ahol a nők vannak többségben - például az Egyesült Államok és Japán -, de ha a világ adatait nézzük, úgy egy korábbi statisztika szerint 105 fiú gyermekre jut 100 lány. Ez pedig egyenesen arányos a prostitúció és nőkereskedelem növekedésével, valamint a nő pótlékok fejlődésével.

 

 
címkék: férfiak nők

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu