5 igaz történet a Disney hercegnők meséje mögött

Közzétette: Admin 2018. február 15. csütörtök  | Hozzászólás

A kishableány 

Ariel karaktere Hans Christian Andersen klasszikus meséjén alapszik. Ebben azonban a kis hableány megmenti a herceget a fulladástól, szerelembe esik a hercegbe és elcseréli a hangját, hogy emberré változhasson. Ez viszont nagy árral jár, minden lépése fájdalommal jár, de a végén minden jó, hiszen egymásba szeretnek és összeházasodnak. Azonban az eredeti történetben a herceg egy másik lányt vesz feleségül, akiről azt hitte, hogy a megmentője és a kishableány elkeseredettségében beleveti magát a tengerbe, ahol tengerhabbá változik.

Mulán 

Mulán meséje egy kínai balladából gyökerezik, amiben miután a hős Mulán hazatér, nem egy boldog családot talál, hanem apját holtan és a családját darabokban. Miután otthon magányosnak és elkeseredettnek érezte magát a hősnő öngyilkosságot követett el.

Hófehérke és a hét törpe 

Grimm mesében a gonosz királynő nem úszta meg olyan könnyedén rémtetteit, mint a mesében. Miután meghívták Hófehérke és a herceg esküvőjére, egy forró vascipőben kellett végigtáncolnia az estét addig, amíg össze nem esett és meghalt.

Jégvarázs 

Elsa a Jégvarázsból a Jégkirálynő karakterén alapul egy Hans Christian Andersen meséből. Azonban ott a királynő egy velejéig gonosz karakter, aki elrabol egy kisfiút, Kayt és elvarázsolja őt egy csókjával. Több év után barátja Gerda menti meg őt az elvarázsolt jégkastélyből.

A szépség és a szörnyeteg 

 

A szépség és a szörnyeteg egy igaz történeten alapul, amit Madame Gabrielle-Suzanne de Villeneuvepublikált 1740-ben. A sztoriját, egy valós pár Franciaországból, Pedro és Catherine Gonsalvus inspirálta. Pedro egy ritka genetikai betegségtől szenvedett, amitől testét vastag szőr borította. Catherine feltehetőleg nem látta esküvője napjáig a kedvesét és igaz, hogy nem is változott az jóképű herceggé, de életük során 7 közös gyermekük született.

címkék: disney mesék

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu