"Nem tudták bezárni az ajtót mind meghalt"

Közzétette: Admin 2018. február 15. csütörtök  | Hozzászólás

Legkevesebb tizenhét halottja van annak a lövöldözésnek, amely szerdán délután történt a floridai Parkland városka középiskolájában. A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat.

A tömeggyilkosságot az iskola egyik volt diákja, Nikolaus Cruz követte el. A 19 éves tettest helyi idő szerint délután négy óra körül letartóztatták az iskolától nem messze eső lakásában. Ellenállást nem tanúsított - írja az MTI.

PROBLÉMÁS FIATAL VOLT

Ahogy nyilvánosságra hozták a tini nevét, egyre több információ látott napvilágot vele kapcsolatban. Kiderült: a floridai ámokfutó problémás diák volt, aki összeveszett több barátjával, verekedett volt barátnője új udvarlójával, és nem sokkal a 17 halálos áldozattal járó szerdai tragédia előtt felkavaró dolgokat posztolt a közösségi médiában.

Cruzt a múlt tanévben rossz magaviselete miatt kicsapták a parklandi Marjory Stoneman Douglas középiskolából, miután verekedett volt barátnője új barátjával - mondta el az egyik diák. Cruz, amíg udvarolt a lánynak, durván bánt vele is. Egy másik diáktársukat pedig többször megfenyegette - tette hozzá. A tanárok beszámoltak arról, hogy Cruz az idei tanévet elkezdte egy másik iskolában.

Az is kiderült: Cruzt korábban kezelték egy elmeklinikán, de már több mint egy éve nem járt kezelésre. Cruzról egyik diáktársa elmondta, hogy nemrég feltett az egyik közösségi médiára egy képet, amelyen a saját arca elé tartott egy fegyvert. Egyébiránt félénk, magának való fiúnak tartotta Cruzt. Egy másik diák arról számolt be, hogy Cruz feltett képei szerint állatokat ölt, és rendszeresen célba lőtt saját házuk kertjében.

Az eset után több diák is úgy nyilatkozott: tudták, hogy valami nem stimmel a fiúval, aki a hírek szerint csupa fegyveres képet osztott meg magáról a közösségi oldalain.

"Sokan mondták, hogy ő lesz az. Sokan vicceltek azzal, hogy ha valaki, akkor ő fogja szétlőni az iskolát. Úgy tűnik, mindenki megjósolta, ami történt. Hihetetlen ez az egész" - nyilatkozta az egyik diák.

A 19 éves tettest helyi idő szerint délután négy óra körül letartóztatták az iskolától nem messze eső lakásában. Ellenállást nem tanúsított.

Az amerikai hírportálok több diákot is megszólaltattak, akik jelen voltak a lövöldözéskor. Beszámolóikból kiderül, hogy

az elkövető szándékosan bekapcsolta a tűzjelzőt, hogy minél több diák kimenjen a folyosóra.

Amikor eldördültek az első lövések, a diákok visszamenekültek a termekbe, és bezárkóztak a lövöldöző elől.

CNN beszélt az egyik diákkal, aki azt nyilatkozta, az egyik tanárját is agyonlőtte a támadó:

"Az emberek lefelé mentek a lépcsőn, amikor a riasztó egyszer csak elhallgatott. Ekkor lövéseket hallottunk az első emeletről, az emberek pedig elkezdtek felfelé menekülni. Mi is felmentünk a tantermünkbe.

Ahogyan a tanárom becsukta az ajtót, őt is lelőtték, és ott a helyszínen meg is halt.

Az ajtónk végig nyitva maradt, akkor is nyitva volt, amikor a támadó elsétált a terem mellett. Bármikor bejöhetett volna."

"Sikoltásokat hallottam. És öt vagy hat lövést" - nyilatkozta egy Isabella nevű diák WPTV-nek.

"Azt hittük, petárdák robbantak, mert úgy hangzottak a lövések. Nem tudtuk, mi van nála. Hallottuk a rendőrök üvöltözését. És ahogyan az ajtókon dörömböltek."

Egy 14 éves diák, Hannah hallotta, ahogyan a szomszéd teremben többeket is lelőttek:

"A szomszéd teremben lévők nem tudták bezárni az ajtójukat" - nyilatkozta zokogva. "Mindegyiküket lelőtték"

Egy Mattie nevű elsős diák egy szekrénybe bújt a támadó elől, és az ajtó nyílásán keresztül látta is a támadót. Amikor végül kimenekült az épületből, több holttestet is látott - köztük egy barátnőjéét is, akivel korábban Valentin-napi üzeneteket írtak.

Több diák is beszámolt arról, hogy a tűzriadó miatt azt hitték, valamilyen gyakorlatról van szó.

Egy Sarah nevű diák a CNN-nek azt nyilatkozta, ő szerencsésebb volt a többiek, mert amikor megszólalt a riasztó, egyből elhagyta az épületet:

"Az egész osztályom elhagyta az épületet: kimentünk az iskola mögötti udvarra. Nagyon sokan voltunk ott, nagyjából 200-an. Aztán egyszer csak megjelent egy csomó rendőrautó. Rengeteg rendőr szállt ki belőlük, és akkor a tanárok, a biztonságiak és a rendőrök is azt mondták nekünk, hogy meneküljünk a közeli Walmartba.

Kintről nem is hallottuk a lövéseket, de néhány barátom, aki az épületben ragadt, sms-ekben számolt be arról, mi történik."

Az Amerikai Egyesült Államokban ez volt a leghalálosabb iskolai támadás a 2012-es Sandy Hook-lövöldözés óta. Az a fegyveres támadás 20 halálos áldozatot követelt.

Neked ajánlott :


© Copyright 2013 ezdurva.hu